Norveç'te başörtülü polis düzenlemesi

Norveç'te başörtülü polis düzenlemesi
Norveç polisi, başörtülü çalışanlar için düzenleme yapacak.

Oslo Rogaland Polis Müdürlüğü, bayan polislerin çalışma saatleri içinde başörtüsü takmalarını sağlayacak düzenleme için düğmeye bastı.

Konu ilk kez Keltoum Hasnaoui Missoum'un, polis okulunda ve çalışırken başörtüsü takıp takamayacağını sormasıyla gündeme geldi. Bunun üzerine Aftenbladet Gazetesi'ne açıklamada bulunan Rogaland Bölgesi Polis Direktörü Geir Gudmundsen, "Önceki yıllara nazaran başörtüsü veya benzer dini kıyafetlerin kullanımında oldukça artış var. Toplumun giyiniş tarzındaki değişikliğe paralel olarak biz de bu konuları gündeme getirerek polis kıyafetleri konusunda gerekli değişiklikleri yapmalıyız" şeklinde açıklamada bulundu.

Oslo Bölge Polis Müdürlüğü'nün de çalışma saatleri sırasında başörtüsü kullanımına olumlu baktığını belirten Gudmundsen, "Farklı dönemlerde farklı ihtiyaçlar ortaya çıkıyor. Bu ihtiyaçları yok sayamayız." şeklinde değerlendirmede bulundu.

Polis Departmanı olarak toplumun her kesimini temsil eden bir yapıda olmaları gerektiğini belirten Gudmundsen, "İnançları, hayat tarzları, giyim-kuşamları farklı olan kişilerin polis olmasıyla toplumun tüm kesimlerini kucaklayabiliriz. Bu yüzden başörtüsü veya farklı kıyafetlerin çalışma saatleri içinde kullanılması bizim için bir zenginliktir" şeklinde düşüncelerini açıkladı. Gudmundsen, ayrıca, farklı kültürlerin birlikte yaşadığı kozmopolit yerleşim yerlerindeki uygulamaları da araştırdıklarını sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.