Bir Müslüman’ın Müslümanlara en anlamlı eleştirisi

Bir Müslüman’ın Müslümanlara en anlamlı eleştirisi
Rusya’nın tanınmış Müslüman yazarlarından Abdullah Aminov’un Müslümanlar ve Yahudiler ile ilgili yazdığı bu makale ‘acı bir gerçeği’ ortaya koyuyor.

MÜSLÜMANLAR LOBİCİLİK YAPMALI
Rusya’nın tanınan yazarlarından Abdullah Aminov, önceki gün yazdığı bir makaleyle çok ilginç tespitler yaptı. İslam.ru isimli sitede bir makale yazan Aminov, Müslümanların, İslam’a karşı önyargılar olduğundan şikayet ettiğini ve problemlerinin çözümü için başkalarını beklediğini belirterek, Rusya’daki Müslümanların da Rus Yahudileri gibi kendi organizasyonlarını kurması ve Rus hükümeti nezdinde lobi yapması gerektiğine vurgu yaptı.

MÜSLÜMANLAR YAHUDİLERDEN FAZLA AMA ETKİSİZ
Aminov, Rusya’daki Müslüman nüfusun Yahudilerden 100 kat fazla olduğunu ve Rusya’nın yerlileri olduğunu ifade ederek, ancak Yahudi cemaatinin Rus hükümeti nezdinde daha fazla etkiye sahip olduğunu kaydetti. Yahudi cemaatinin Müslüman toplumu gibi kendi problemlerinin sorumlusu olarak başkalarını görmediğini ve organizeli bir şekilde kendi dindaşlarıyla çalışarak problemlerini çözdüğünü yazdı.

KONSEY KURULMALI
Rusya’da sayıları 230 bini bulan Yahudi cemaatinin bir Yahudi Sosyal Konseyi kurduğunu ancak, nüfusu 20 milyonu bulan Müslümanların organize olamadığını yazan Aminov, Müslümanların benzer şekilde dernek ve konseyler kurarak lobicilik yapmasını önerdi. Aminov, böyle bir konseyin Rus hükümetince de destekleneceğine inandığını belirtti.

(habervaktim.com – Dış Haberler)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.