BM göz boyamaya devam ediyor

BM göz boyamaya devam ediyor
Mahmud Abbas'ın görüştüğü BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, İsrail'e çağrıda bulundu.

MAHMUD ABBAS, BAN Kİ- MUN'LA KONUŞTU

Filistin Yönetimi Devlet Başkanı Mahmud Abbas, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'dan İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısının durdurulmasını istedi. 

Filistin Başkanlık Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyna'nın yaptığı açıklamaya göre, Abbas, İsrail'in başlattığı kara harekatının ardından, BM Genel Sekreteri'ni telefonla arayarak, saldırının durdurulmasının yollarını görüştü. 

BM Güvenlik Konseyi'nin acilen toplanmasını ve tüm taraflarla, bu operasyonun durdurulması için temasa geçilmesini de isteyen Abbas, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları için İsrail'i kınadı. 

Nebil Ebu Rudeyna, Abbas'ın Avrupa Birliği ve Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile temaslarını da sürdürdüğünü kaydetti. 

Mahmud Abbas, BM Güvenlik Konseyi toplantıları için New York'ta bulunuyor. 

Filistin Yönetimi Dışişleri ve Enformasyon Bakanı Riyad El-Malki da Abbas'ın yarın Ramallah'a döneceğini bildirdi. 

Abbas'ın bölgeye gelecek Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile görüşeceğini kaydeden El-Malki, Sarkozy'nin önemli bir ateşkes önerisi getirdiğini ve Abbas-Sarkozy görüşmesinde, bu önerinin değerlendirileceğini kaydetti.

BM GENEL SEKRETERİ'NİN ÇAĞRISI

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, İsrail'in hava saldırılarının ardından Gazze'ye başlattığı kara harekatının derhal sona erdirilmesi çağrısında bulundu. 

BM basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Ban, İsrail Başbakanı Ehud Olmert ile yaptığı telefon görüşmesinde, Gazze'de tırmanan şiddetten "son derece kaygı duyduğunu ve hayal kırıklığı yaşadığını" belirtti. 

BM Genel Sekreteri Ban ayrıca, İsrail'den sivillerin güvenliğini sağlamasını ve ihtiyacı olanlara insani yardımların ulaşmasına izin vermesini istedi. 

Ban, bölgesel ve uluslararası ortaklara da "çekilen acıların ve kan dökülmesinin derhal sonlandırılması için bütün nüfuzunu kullanması" çağrısında bulundu.AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.