İşte Hoca’nın Yahudiler için işaret ettiği o eyalet

İşte Hoca’nın Yahudiler için işaret ettiği o eyalet
Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın, İstanbul Çağlayan meydanında İsrail’i lanetlemek için toplanan yüz binlerce kişiye hitaben yaptığı konuşmada, “Eğer Amerika İsrail’i çok seviyorsa, bir eyaletini İsrail&r

Peki Erbakan Hoca bu sözleriyle ABD’nin hangi eyaletini kast etti? Habervaktim’in araştırmalarına göre, ABD’nin dini bakımdan homojen yapıya sahip eyaleti Utah eyaleti, Hoca’nın Yahudiler için işaret ettiği eyalet olabileceğine dair ipuçları taşıyor.  

UTAH, MORMONLARIN MERKEZİ

Zira Utah eyaletinin yüzde 58’i Hıristiyanların kabul etmediği ancak kendilerini Hıristiyanlığın bir tarikatı olarak gösteren Mormonizm en büyük din olarak göze çarpıyor.
 
YAHUDİLERİN ‘KAYIP KABİLESİ’ OLDUKLARINA İNANIYORLAR

Kutsal kitapları ‘Mormon Kitabı’nda, Yahudilerin ‘Kayıp Kabilelerinden’ biri olduklarına inanan Mormonların dini ritüellerinin büyük bir bölümü Yahudi dini ritüellerle de örtüşüyor. Kendilerinin Yahudilerden geldiğine inanan Mormonlar’ın kiliselerinde Hıristiyanlığın kutsal kabul ettiği Haç yerine, Yahudilerin Siyon yıldızının bulunması dikkat çekiyor.  

İBADETLER CUMARTESİ GÜNÜ

Soyundan geldiklerine inandıkları Yahudilere büyük saygı duyan Mormonların Kudüs ve Tiberya’da birer kilisesi de bulunuyor. Kudüs’teki Mormonlar, diğer Hıristiyan mezheplerinin aksine Yahudiler gibi Cumartesi gününü kutsal sayıyor ve ibadetlerini Cumartesi günü yapıyor. 

Çok eşli evlilik yapan Mormonların sayısının 10 milyan civarında olduğu düşünülüyor.

CUMHURİYETÇİ PARTİ’İN ADAY ADAYI OLDU

4 Kasım 2008’de yapılan başkanlık seçimleri öncesi Cumhuriyetçi Parti’den aday adayı olan Mormon asıllı iş adamı ve Massachusetts eyaleti eski Valisi Mitt Romney, ABD’nin en önde gelen Mormonlarından biri olarak biliniyor. Romney’in yüklü miktarda sermaye koymasına rağmen Cumhuriyetçi Parti adayı olamamasının Mormon olmasından kaynaklandığı iddia edilmişti.

İLGİLİ HABER:

ERBAKAN: AMERİKA İSRAİL'İ ÇOK SEVİYORSA BİR EYALET VERSİN 

ERBAKAN HOCA İLE İLGİLİ HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ


Mehmet Nedim Aslan – habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.