Halid Meşal'den tarihi çağrı

Halid Meşal'den tarihi çağrı
HAMAS’ın siyasi şefi Halid Meşal, İsrail’in Gazze’de uyguladığı vahşetin, Filistinlilerin özgürlük arzusunu kıramayacağını bildirdi.

‘İsrail vahşeti, özgürlük arzumuzu kıramayacak’

İngiliz The Guardian gazetesine bir makale yazan HAMAS’ın Suriye’deki siyasi büro şefi Halid Meşal, HAMAS’ın altı ay boyunca uygulanan ateşkese uyduğunu ancak ateşkes döneminde bile İsrail’in Filistinlilere yönelik şiddetinin devam ettiğini belirtti.

GAZZE, DÜNYANIN EN BÜYÜK HAPİSHANESİ

Gazze’nin 18 ay boyunca kuşatma altında olduğunu ve dünyanın en büyük hapishanesi geldiğini kaydeden Meşal, “Gazze, denizden, karadan ve havadan kuşatma altına alındı. İnsanlar açlığa mahkum edildi. Hastalarımız ihtiyacı olan ilaçlara bile izin verilmedi. İsrail bugün Gazze’de hükümet binaları, evleri, camileri, hastane ve okulları, Pazar yerlerini yerle bir etti. Katledilenlerin üçte biri kadın ve çocuklardan oluşuyor. Çoğu aile uyurken katledildi” dedi.

İSRAİL, ATEŞKES BOYUNCA CİNAYET İŞLEDİ

İsrail ile olan ateşkesin bir parçasının da Gazze üzerindeki ambargonun kaldırılması olduğunu ancak İsrail’in hiçbir zaman sınır kapılarını açmadığına dikkat çeken Meşal, ambargoyla gelen toplu cezalandırmanın yanı sıra, ilaç yokluğu nedeniyle yüzlerce hastanın öldüğünü, İsrail’in ateşkes süresince bile cinayet işlediğine vurgu yaptı.

BATI ŞERİA'DAN ROKET ATILMADI AMA 50 FİLİSTİNLİ KATLEDİLDİ

Filistin’in Batı Şeria kesiminde İsrail’e roket atılmadığı halde, burada 50 Filistinli’nin İsrail tarafından öldürüldüğünü ve yüzlercesinin yaralandığını kaydeden Meşal, İsrail’in tek taraflı bir ateşkes istediğini karşılığında Filistinlilerin açlık, bombardıman ve suikastlere maruz kalmasını istediğini belirtti.

AMERİKA VE AVRUPA SESSİZ BİR ŞEKİLDE ÖLDÜRÜLMEMİZİ İSTİYOR

HAMAS’ın ev yapımı roketlerinin dünyaya karşı bir protesto niteliği taşıdığını ifade eden Meşal, “İsrail ve sponsorları Amerika ile Avrupa, bizim sessizlik içinde ölmemizi istiyor, ancak öyle ölmeyeceğiz. Gazze’de bugün olanlar Yaser Arafat’a da uygulanmıştı. İsrail’e boyun eğmeyi reddettiğinde, Arafat Ramallah’taki karargahında hapse mahkum edildi daha sonra da zehirlenerek öldürüldü” ifadelerini kullandı.

GEREKÇELER DEĞİŞİYOR AMA GERÇEKLER AYNI

Geçtiğimiz yıl Ocak-Şubat tarihlerinde 140 Filistinlinin İsrail hava saldırısında hayatını kaybettiğini, 2006’da Lübnan’a saldırmadan önce 240 Filistinli’yi katlettiğini ifade eden Meşal, “1948’deki Deir Yassin katliamından bu yana İsrail’in işlediği suçların saymakla bitmez. Gerekçeler değişiyor ama gerçekler aynı: İşgal, baskı ve hiç bitmeyen adaletsizlik. Eğer İsrail ‘özgür dünyanın’ ‘değerlerini’ taşıyorsa, o zaman bizim bununla yapacak bir şeyimiz yok”

GAZZE, HER ZAMANKİNDEN DAHA FAZLA KENETLENMİŞ DURUMDA

Meşal, “Onlar Gazze direnişini kıramadıkları gibi şimdi de HAMAS’ı zayıflatmaktan bahsediyorlar. Ancak bunların hiçbirini yapamayacaklar. Gazze halkı her zamankinden daha fazla birbirine kenetlenmiş durumda ve İsrail terörüne boyun eğmeyecek. Hiçbir şey bizim özgürlük arzumuzu yenemez” ifadelerini kullandı.

ABD VE AVRUPA İŞGALCİYİ KORURKEN, KURBANI KINIYOR

Meşal makalesinde şu görüşlere yer verdi: “Bir kezdaha Washington ve Avrupa işgalciyi ve saldırganı koruyup yardım ederken, kurbanı kınadı. Barack Obama’nın George Bush’un felaket dolu mirasını bırakıp yeni bir başlangıç yapacağını düşündük, ancak Obama, Mumbai saldırısını hemen kınarken, Gazze’de 10 gündür devam eden katliama ses çıkarmadı. Ancak benim halkım yalnız değil. Özgürlük yanlısı milyonlarca insan bizimle beraber. Tüm dünyada İsrail saldırganlığını protesto etmek ve Filistin halkıyla dayanışma kurmak için tüm dünyada milyonlarca insan gösteri düzenliyor. İsrail, 2006’da Lübnan’da yaşadığı acıyı Gazze’de yaşayacak. Bizler bombalara ve kuşatmalara boyun eğmeyeceğiz ve işgale teslim olmayacağız”

İSRAİL VAHŞETİ İLE İLGİLİ DEHŞET GÖRÜNTÜLERİ İÇİN TIKLAYINIZ 

İSRAİL'İ HİZBULLAH KORKUSU SARDI 

İSRAİL'DEN TÜRKİYE'YE TEHDİT


(habervaktim.com – Dış Haberler)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.