FLAŞ: Türkiye Livni’yi reddetti

FLAŞ: Türkiye Livni’yi reddetti
İsrail’in Filistin’in Gazze Şeridi’nde başlattığı katliam kampanyası nedeniyle İsrail’e sert çıkan Türkiye’nin, İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni’nin Türkiye’ye ziyaret isteğini reddettiği ortaya çıktı.

İSRAİL KATLİAMIYLA İLGİLİ GÖRÜNTÜLER İÇİN TIKLAYINIZ 

ALÇAKLAR VE ÇOCUKLAR 

HAMAS, İŞBİRLİKÇİLERİ İDAM ETTİ


İsrail’in Haaretz gazetesi, İsrail’in Gazze operasyonunun “Türkiye ve İsrail ile Tayyip Erdoğan ve Ehud Olmert arasındaki balayı dönemini sona erdirdiği” bildirildi.

ERDOĞAN, KENDİSİNE İHANET EDİLDİĞİNİ DÜŞÜNÜYOR

Gazze saldırısının Erdoğan tarafından sürpriz bir şekilde karşılandığı kaydedilen haberde, saldırıdan dört gün önce Olmert’in Erdoğan ile Suriye ile görüşmeler konusunda görüştüğü belirtilerek,  Gazze saldırısından sonra Erdoğan’ın bir açıklama yaparak, Olmert’in Türkiye’nin onuruna ve kendisine ihanet ettiğini söylediği kaydedildi.

DANIŞMANLAR, ATEŞKES İÇİN GÖRÜŞÜYOR

İsrail-Suriye arasındaki barış görüşmelerini yürüten Erdoğan’ın danışmanlarının Gazze saldırısından dolayı hayal kırıklığına uğradığı ve kızgınlıklarını belirttiği kaydedilen haberde, Erdoğan’ın İsrail’i kınamasına rağmen danışmanlarının kapalı kapılar ardında İsrailli yetkililerle ateşkes için görüştüğünü kaydetti.
Başbakan Erdoğan’ın danışmanı Ahmet Davudoğlu ile Olmert’in danışmanı Shalom Turgeman’ın Gazze’de bir ateşkes için irtibat halinde olduğu belirtidi.

ANKARA, TZİPİ LİVNİ'Yİ REDDETTİ

Gazete, Ankara’nın İsrail Dışişleri Tzipi Livni’nin birkaç önce Türkiye’yi ziyaret etmek istediği ancak Türkiye’nin “Eğer bir ateşkes olmayacaksa, Livni gelmemeli” denilerek, bu talebin reddedildiği bildirildi.

ERDOĞAN’IN SÖZLERİ BU ŞEKİLDE DEĞERLENDİRİLDİ

Gazete, Erdoğan’ın İsrail’e yönelik sert eleştirilerine rağmen Olmert’in danışmanlarının Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin bozulmayacağı ve stratejik ilişkilerin devam edeceğine inandığı, Erdoğan’ın eleştirilerinin yaklaşan seçimlere göre değerlendirilmesi gerektiğini söylediği bildirildi.

(habervaktim.com – Dış Haberler)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.