Gölbaşı'nda şok operasyon!

Gölbaşı'nda şok operasyon!
Ergenekon soruşturması kapsamında Ankara'da gözaltına alınan eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin'in evinde bulunan kroki üzerine polisin Gölbaşı'nda arama ve kazı çalışması yeniden başladı...

SAAT 09:05

Ergenekon kazısına tekrar başlandı

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Gölbaşı ilçesinin girişindeki bir arazide yapılan kazı çalışması, saat 09.05'de tekrar başladı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, önceki gün Ankara'da gözaltına alınan eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin'in evindeki aramalarda elde edilen bilgi ve belgelerin ışığında, dün saat 18.00'de Gölbaşı ilçesi girişinde Samanyolu Evleri yakınındaki ormanlık arazide, silah ve mühimmat arama çalışmalarına başlamıştı.

Dedektörler ve köpekler yardımıyla yapılan, iş makinelerinin de kullanıldığı dün gece 00.30 sıralarında ara verilen kazı çalışmalarına, bugün saat 09.05'de tekrar başlandı.

Öte yandan arama yapılan bölgede güvenlik şeridi bir önceki güne göre yaklaşık 50 metre daha genişletildi.

Bu arada bir kadın polis memuru da güvenlik şeridi dışında bekleyen basın mensuplarına poğaça ve simit dağıttı.

OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER


Villaları 50 metre yakınında kazı çalışmaları ve inceleme başladı . Bölgeye çok sayıda sivil polis ve  terörle mücadele ekipleri de geldi. Olay hakkında polis yetkilileri net bir bilgi vermezken, Ormanlık alanda cephanelik olduğu öne sürülüyor. 

Çok sayıda bölgeye getirilen K-9 eğitimli arama köpekleri ormanlık alanda şu anda arama işlemlerini sürdürüyor. Polis ekipleri yaklaşık 100 metrelik alanı güvenlik şeridi çekti. Bölgeye giriş çıkışları şimdilik izin verimiyor. Yaklaşık 40 dakikadan bu yana polis ekiplerinin hummalı çalışmaları devam ediyor.

Olay yeri projektörlerle aydılatıldı. Trafik kontrolü sağlamak için ise bölgeye ek jandarma ekipleri çağrıldı.

KROKİNİN MERKEZİNE ULAŞILDI 
Ergenekon operasyonu kapsamını ele geçirilen kroki de yer alan yerin merkez noktasını belirleyen emniyet güçleri şu anda Ankara Büyükşehir Belediyesi ve ODTÜ arazisinin kesiştiği noktada aramalarını yoğunlaştırmış durumda. Olay yerine bomba uzman ekiplerinden de takviye geldi.

Terörle mücadele ekiplerinin isteği üzerine olay yerine bir adet iş makinası getirildi. Ormanlık alana doğru ileryen iş makinası dedektör köpeklerinin belirlediği yeri kazacak.

Olay yerine gelen bomba uzmanları özel kıyafetlerini giyerek dedektör köpeklerinin belirlediği ormanlık arziye hızlıca giriş yaptılar. Olay yeri hareketlenirken bölgeye TEDAŞ ekipleri de gelmiş durumda. 30'a yakın terörle mücadele ekibinde görevli polis olay yerinde araştırmalarını titizlikle sürdürüken tespit edilen alana özel kıyafetli bomba uzmanlarının girmesi, 'Krokide belirlenen yerde cephanelik bulundu mu? sorusunu akıllara getirdi. Şu anda iş makinası çalışmıyor, bekletilyor.

Emniyet yetkililerin isteği üzerine Gölbaşı belediyesine ait seyyar aydınlatma projektörleri bomba uzmanlarının girdiği yere kuruldu. Bölgeden iş makinası çıkartılırken terörle mücadele ekipleri olay yerinde güvenliği en üst seviyeye çıkardı. Hareketlilik ve heyacanlı bekleyiş sürüyor.

Olay yerine şu anda belediyeye ait kırıcı iş makinaları da getirildi. Çalışmalar aralıksız olarak devam ediyor.

İKİNCİ BİR NOKTA BELİRLENDİ
Belirlenen ikinci bir noktada polis el dedektörlerinin sinyal vermesiyle birlikte büyük bir çam ağacının altında yeni bir kazı başlattı. İlk noktadaki çalışmalar ise aralıksız bir şekilde devam ediyor. İkinci noktaya şu anda özel kıyafetleriyle bir bomba uzmanı ve iki tane de k-9 köpeği getirildi.Çalışmalar devam ediyor.

Çok soğuk hava şartlarına rağmen şu ana kadar çalışmalara ara verilmeden devam ediyor. Arama tarama yaklaşık 100 metrelik alana yayılmış durumda özellikle belirlenen 3 ayrı noktadan özel ekipler titizlikle çalışmalarını sürdürüyor. Bir ekibin ana caddenin  yaklaşık 50 metre yakınına kadar giderek çalışma yapması dikkat çekiyor. Çalışmaların daha uzun saatlere yayılacağı gözlenmektedir. Şu ana kadar emniyet yetkililerinden basın mensuplarına herhangi bir  açıklama da gelmedi. Emniyet yetkililerinin verdiği tek bilgi çalışmaların aralıksız sürece bilgisi oldu. Basın mensuplarını olay yerini abluka altına aldı.

(Aslan Değirmenci)

GECE SAAT 00.30 İTİBARİYLE ARAMALAR GENİŞLETİLEREK DEVAM EDİYOR

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski Özel Harekât Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin'in evinde bulunduğu belirtilen krokinin gösterdiği Gölbaşı'ndaki alanda arama çalışmaları devam ediyor. Yaklaşık 5 saattir süren çalışmalarda çember 100 metre genişletilerek, arama yapılıyor.

Ergenekon soruşturması kapsamında önceki gün yapılan operasyonda gözaltına alınan İbrahim Şahin'in Batıkent'teki evinde ele geçirilen kroki üzerine polis, Gölbaşı'nda bulunan arazide arama başlattı.

Kazı çalışmalarına jandarma ve polis ekipleri katılırken, çalışmalarda dedektör ve özel eğitimli köpekler de kullanılıyor. Yaklaşık 5 saattir devam eden çalışmalarda henüz bir bulguya rastlamayan polis, çemberi 50 metre genişleterek aramalarını sürdürüyor.Polis ekipleri kazma ve küreklerin yanı sıra kepçe de kullanarak, alanı didik didik aramaya devam ediyor. (CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.