O bir Amerikalı ama İsrail, kafasını buldozerle ezdi

O bir Amerikalı ama İsrail, kafasını buldozerle ezdi
Filistin’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırıyla şimdiye kadar 700’den fazla Filistinli’yi katleden, binlercesini yaralayan ve binaları yerle bir eden İsrail, 2003 yılında Filistinlilere ait evlerin yıkılmasını önlemek için ca

İSRAİL, ARAFAT'IN FOTOĞRAFÇISINI DA KATLETTİ

İSRAİL, BEBEKLERİ BÖYLE KATLETTİ-FOTO GALERİ 

KATLİAM'DAN İLK GÖRÜNTÜLER 

OBAMA, CNN Mİ EL CEZİRE Mİ İZLİYOR?

ARKADAŞLARIYLA CANLI KALKAN OLMUŞTU

Amerikalı ve İngiliz bir grup arkadaşıyla Uluslararası Dayanışma Hareketi’nin Filistin’deki kamplarına katılan Rachel Corrie, Batı Şeria ve Gazze Şeridi’nde İsrail ordusunun Filistinlilere ait evlerin yıkmasını protesto etmek ve engellemek için boldozerlerin önünde canlı kalkan olarak durmuştu.

REFAH MÜLTECİ KAMPI…

Gazze Şeridi’ndeki Refah mülteci kampında Filistinlilere ait evlerin yıkılmasını önlemek için arkadaşlarıyla canlı kalkan olan Corrie, 16 Mart 2003’te yine Filistinlilere ait bir evin yıkılmasını önlemek için buldozerin önüne geçti ancak buldozerin altında kaldı.

BULDOZER ÜZERİNDEN GEÇTİ

İsrail ordusunun “Buldozer sürücüsü göremedi. Bu bir kazaydı” açıklamasına rağmen, Rachel Corrie’nin arkadaşları, boldozerin Rachel’den en az 15 metre uzakta olduğunu ve Rachel’in görünür bir elbiseyle ellerini kaldırıp protesto ettiğini, buna rağmen buldozer sürücüsünün Rachel’in üzerinden geçtiğini bildirdi. 

Rachel Corrie'nin bu şekilde öldürülmesi ile geçtiğimiz gün vücutları parçalanan Filistinli bebeklerin dehşet görüntüleri, İsrail'in kendisinden olmayan insanlara nasıl korkunç bir şekilde muamele edebileceğinin de en önemli göstergesi oldu.

Mehmet Nedim Aslan – habervaktim.com 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.