Obama CNN mi yoksa El Cezire mi izliyor?

Obama CNN mi yoksa El Cezire mi izliyor?
Gazze’de insanlık dramı yaşanıyor. Dramı dünyaya canlı olarak yayınlayan El Cezire televizyonunun Amerika’da yayın yapması yasaklandı. Başta CNN olmak üzere Amerika’nın yazılı ve görsel medyası ‘İsrail Filistin saldırısı altında

BBC SPİKERİ, İSRAİL VAHŞETİNE BÖYLE İSYAN ETTİ 

EL CEZİRE'YE 'NEDEN KATLİAMI GÖSTERİYORSUN' KÜSTAHLIĞI

CANLI YAYINDA KONUŞAN PROFESÖRE BOMBA YAĞI 

GAZZE KATLİAMI'NDAN GÖRÜNTÜLER 

OBAMA'NIN KENYALI MÜSLÜMAN AKRABALARINDAN GÖRÜNTÜLER

OBAMA NEDEN SESSİZ?

İsrail’in Filistin’in Gazze Şeridi’nde başlatmış olduğu katliam kampanyası devam ederken, gözlerin çevrildiği Amerika’nın seçilmiş Başkanı Barack Hüseyin Obama’nın sessizliği devam ediyor. Obama, “Amerikan dış politikasında iki başlılık var’ tartışmasının önüne geçmek için resmi olarak göreve başlayana kadar konuşmayacağını söyledi. 

İSRAİL’İ DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEK

Barack Obama, ‘iki başlılık var’ sözleriyle ya Bush’tan farklı düşünüyor ya da göreve başlayacağı 20 Ocak’a kadar danışmanlarından brifingler alarak zaman kazanmaya çalışıyor. Ancak Amerika’nın İsrail yanlısı dış politikasında büyük bir değişiklik beklenmediği için, Obama bireysel olarak Bush’tan farklı düşünse bile, resmi açıklamalarında daha yumuşak bir üslupla İsrail’i destekleyen bir söylem içerisinde olması bekleniyor.  

AMERİKAN MEDYASININ İSRAİL PROPAGANDASI

Peki, İsrail lobisi ve Yahudi danışmanlarca kuşatılmış Obama, acaba Gazze’deki insani dramdan ne kadar haberdar? Zira, Amerikan yazılı ve görsel medyası sanki Gazze’de saldırı olmamış gibi haber ve yorumlarda bulunurken, İsrail’in sürekli HAMAS roketlerine hedef olduğunu ve Yahudilere korku yaşattığı propagandası yapıyor. Başta CNN olmak üzere Amerikan medyasının önde gelen televizyon ve gazeteleri, El Cezire’nin 24 saat canlı olarak verdiği Gazze’deki insanlık dramını, Obama dahil tüm Amerikalılara ‘İsrail’deki insanlık dramı’ şeklinde yansıtıyor.

EL CEZİRE YASAK, AMERİKALILAR İSRAİL’E DUA EDİYOR!

Amerikan makamlarının Irak işgalinden bu yana Amerika’da yayın yapmasını yasakladığı El Cezire televizyonu, Amerika hariç tüm dünyaya Gazze’deki insanlık dramını duyururken, Barack Obama, George Bush dahil Amerikalılar şimdi sözde “Filistin saldırıları altında bulunan İsrail’e dua” ediyor.

Mehmet Nedim Aslan – habervaktim.com 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.