Sami Yusuf: Soykırıma maruz kalanlar için dua ediyorum

Sami Yusuf: Soykırıma maruz kalanlar için dua ediyorum
Dünyaca ünlü sanatçı Sami Yusuf, Gazze'de yaşananların tam bir soykırım olduğunu ifade etti. Yusuf, soykırıma maruz kalanlar için dua ettiğini söyledi.

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın ev sahipliğinde düzenlenen "Gazze'ye Destek İçin İstanbul Buluşması" toplantısı Beşiktaş Four Seasons Otel'de gerçekleştiriliyor. Yerli ve yabancı basının büyük ilgi gösterdiği toplantıya; Sureyi Devlet Başkanı Beşar Esad'ın eşi Esma Esad, Katar Emiri'nin eşi Nasser Al - Missned,Ürdün Kraliçesi Rania, Lübnan Cumhurbaşkanı Eşi Wafa Sleiman, Pakistan Başbakanı'nın eşi Begüm Fauzia Yusu Rıza Gilan, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Libya Devlet Başkanı Muammer Kaddafi'nin kızı Dr. Aisha Muammer Al Kaddafi, Başbakan Erdoğan'ın kızları Sümeyye Erdoğan ve Esra Albayrak Erdoğan Azerbaycan Parlamento Başkan Yardımcısı Bahar Muradova, Suriye Devlet Bakanı Dr. Bashar Al Shaar, Ürdün Planlama Bakanı Suhair Ali, Suriye Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı Dr. Diar Al Hajaref, AB İlişkilerden Sorumlu Devlet Bakanı Başmüzakereci Egemen Bağış'ın eşi Beyhan Bağış, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın eşi Gülten Günay, Hazineden Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'in ABD'li eşi Anna Şimşek, Pakistan Milletvekili Asmai Arbab Alamgir, Pakistan Milletvekili Nuzhat Sadık, Sakıp Sabancı'nı eşi Türkan Sabancı, gelini Nebahat Koç Sabancı, TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ve aralarında Sami Yusuf'un da bulunduğu yerli ve yabancı çok sayıda sanatçı ve sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı. 

Basın mensuplarının sorularını cevaplandıran ünlü sanatçı Sami Yusuf, Filistin ve Gazze'de yaşananların tam bir soykırım olduğunu ifade etti. Yaşananların dinle ilgisi olmadığını savunan Yusuf, " Bu savaş politikacıların beceriksizliği yüzünden çıkmıştır. Yaşanlar tam bir soykırımdır. Tarih hükmün verecektir. Soykırıma mazur kalanlar için dua ediyorum." diye konuştu. 

"KADINLARIN ÇIĞLIĞI TÜRKİYE'DEN YÜKSELECEK"

Yaşanan savaşı durdurmak için artık Arap dünyasının da bir şeyler yapmak istediğini söyleyen Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Deniz Ülke Arıboğan, "Türkiye'de en başından beri bu konuya çok hassas yaklaşıyor. Bu gün buradan kadınların çığlığı yükselecek. Tabii ki faydası olacak. Siyasi arenanın yanı sıra bu tür toplantı ve etkinliklerin de çözümde rolü olacak. " diye konuştu. 

Arap dünyasının katliama tepki göstermekte geç kaldığını söyleyen Gazeteci Yazar Nazlı Ilıcak, "Arap ülkelerden gelen kadınlar burada ama bunun öncülüğünü yine Türkiye yaptı. Türkiye bölgede etkin rol oynayacak. Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ı bu öncülüklerinden dolayı kutluyorum. " ifadelerini kullandı.

(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.