Halid Meşal: Araplar artık İsrail'den korkmamalı

Halid Meşal: Araplar artık İsrail'den korkmamalı
Katar Emiri Şeyh Hamid Bin Halife'nin girişimiyle Doha'da gerçekleştirilen 'Gazze Toplantısı'nda konuşan HAMAS liderlerinden Halid Meşal, direnişe yenilen İsrail'in bunun intikamını kadın ve çocukları öldürerek aldığını söyledi.

HALİD MEŞAL: BİZE SİYONİZMİ ERBAKAN ÖĞRETTİ

Katar'ın başkenti Doha'da Gazze Toplantısı'nda konuşan HAMAS lideri Halid Meşal önemli açıklamalarda bulundu. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın katılmadığı toplantıya İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad da katıldı.

GAZZE'DE BİR KATLİAM YAŞANIYOR

Meşal, Gazze'de iki ayrı resmin olduğunu belirterek, "Birincisinde vahşi Siyonistler tarafından yapılan katliamlar. Ki bunlar, çocuk, kadın, erkek herkesi katlediliyor. Katledilenlerin yarısı çocuk ve kadın.
Filistinliler sizin adınıza işgalle mücadele ediyor. Düşmanın ağır silahlarına karşı direnen bir halk var. Israil'in askeri makinesi yerle bir edilecektir. Düşman şimdi, bu askeri makinesiyle başaramayacağını anladı.
İsrail'in Gazze'deki katliamları geri tepecektir. Gazze'deki halkımız yalnız değildir" dedi.

DİRENİŞLE GURUR DUYMALISINIZ

Meşal, ikinci resimde ise Gazze'de yaşanan bir kahramanlık olduğunu ifade ederek, "Bununla gurur duymalısınız. Bir halk, güç dengesizliğinde, sonuna kadar direniyor. Sizler Arap ülkelerinin liderlersiniz. Sizler de bu direnişe katılabilirsiniz. Şehit olan Gazzelilerin ailelerine yalnız olmadığını söylüyorum.Şimdi direnişin sesini iyi dinleyin" şeklinde konuştu. 

SİZ SALDIRIYA UĞRASAYDINIZ NE YAPARDINIZ?

İsrail'in hiçbir şekilde işgalden vazgeçmediğini ifade eden HAMAS lideri Meşal konuşmasında şöyle dedi: "Bu savaş niçin açıldı? Bu saldırı HAMAS'a karşı değil, Müslüman bir halka açılmıştır. İsrail, Kudüs'ten vazgeçmiyor, mültecilerin geri dönmesini istemiyor. Bizler İsrail'e ateşkese sahip çıkacağımızı söyledik. Hiçbir Arap ülkesi ya da başka bir ülke, ateşkesin uzatılması ve ambargonun kaldırılması konusunda bize birteklifte bulunmadı. Eğer sizin ülkelerinizden biri kuşatılsaydı, bunu bir savaş olarak algılamaz mıydınız?

ARAP BİRLİĞİ'NİN ÖNERİSİNİ DESTEKLEMEMİZE RAĞMEN İSRAİL'DEN SES YOK 

Gazze halkı yiyecek, ilaçtan yoksun yaşıyor. Kuşatılmaksızın, işgal altında olmaksızın onurlu bir yaşam istiyor Gazzeliler. Bizler Arap Birliği'nin sunduğu barış önerisini destekledik. 1967 sınırlarını destekledik. Peki BM ve İsrail bu konuda bir girişimde bulundu mu? Bizler kendimizi suçlamamalıyız. Yahudi yerleşimcileri Kudüs'e yerleştirerek, Kudüs'ü bizden alıyorlar. Bizleri aşağılıyorlar. Bizler bu yüzden direniyoruz. Direniş, Barak'ı Lübnan'dan kovdu. Neden direnişi ihmal ediyorsunuz. İsrail'in Gazze saldırısından çıkışı olmayacak. Filistinliler kendi topraklarını savunuyor. Bizler sadece savaşa karşı direniyoruz, insanlarımızın onurunu koruyoruz. Eğer herhangi bir Arap ülkesi bu şekilde saldırılsaydı, aynı şeyi yapardı. Bu tek taraflı bir savaştır. İsrail'in öncelikle Gazze işgalinden vazgeçmesi gerekir, tüm sınırlar açılmalı. Bizler Mısır'a da birçok öneride bulunduk. AB, Mısır ve Filistinli gözlemciler altında olmasını istedik sınırların. Ancak İsrailliler bunu bile reddettiler. Gaza bugün her taraftan kuşatılmış durumda. Bizler arap ülkelerinden Gazze'yi desteklemelerini istiyoruz. 

SAVAŞ ALANINDA YENİLEN İSRAİL KADIN VE ÇOCUKLARI KATLEDİYOR

İsrail, savaş alanında başarısız olmuştur. Bunun için intikamını kadın ve çocuklardan alıyor. Okulları, camileri bombalıyor. Uluslararası toplum yerinde otururken, İsrail kadın ve çocukları katlediyor. Bizler insanlarımızın onurunu koruyacak bir birlik istiyoruz ama teslimiyet değil.

İSRAİL'LE İLİŞKİLERİ KESİN

İsrail işgalden vazgeçmeli ve tüm sınır kapıların açılması gerekir. İsrail Gazze'de yaptığı tüm yıkımdan sorumludur. Bizler İSrail ile tüm ilişkilerin kesilmesini istiyoruz. Siyonist işgalci İsrail boykot edilmeli. Arap Birliği tüm Filistinli grupların birliğini sağlamak için çalışmalı.

İSRAİL ESKİSİ GİBİ DEĞİL, SİZLER DE DİRENİŞE KATILIN

Sizler, Filistin direnişine katılabiliriz. İsrail artık eskisi gibi değil ve eskisi gibi zafer kazanamaz. İsrail bugün zafer kazanmaktan çok uzak. ABD yönetimi artık kendi isteklerini bize dikte ettiremez. Bizler, ABD'ye savaş açmak için burada değiliz. Bizler, karşılıklı olarak birbirimize saygı göstermeliyiz.

Filistinliler için sokak ve caddelerde bizleri destekleyen herkese teşekkür ediyorum.

HABERVAKTİM.COM/ÖZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.