Türkiye'nin ilk yerli haberleşme uydusu Türksat 6A'nın logosu belli oldu

Türkiye'nin ilk yerli haberleşme uydusu Türksat 6A'nın logosu belli oldu
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin ilk yerli haberleşme uydusu Türksat 6A'nın logosunu belirlediklerini açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bir yazılı açıklamada bulunarak, Türkiye'nin ilk yerli haberleşme uydusu Türksat 6A'nın montaj, entegrasyon ve testlerinin, Türksat, Savunma Sanayi Başkanlığı ve Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. iş birliğiyle, Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi'nde tamamlandığını belirtti.ekran-goruntusu-2024-05-05-112958.png

"SPACEX'İN FLORİDA'DAKİ MERKEZİNE GÖNDERİLECEK"

Bakan Uraloğlu, yörüngede görev yapacak bir uydunun uçuş modelinin entegrasyonunu, sistem seviyesi testlerini ve son hizalama ölçümlerini başarıyla tamamlandığını duyurdu. Uraloğlu, "Ülkemizin en büyük Ar-Ge projesi olan Türksat 6A'nın tamamlandığına gururla söyleyebilirim. Yapılan testlerde, uydunun fırlatma süreci ve uzay ortamı yerde simüle edilerek tüm koşullara dayanıklılığı test edildi. Bütün testlerimizi başarıyla tamamladık. Haziran ayının başında özel bir uçakla SpaceX'in Florida'daki merkezine gönderilecek" dedi.

Bakan Uraloğlu, Temmuz ayında uydunun yörüngesine fırlatılacağını belirterek, Türksat 6A'nın Türkiye için bir dönüm noktası olduğunu vurguladı. Uraloğlu, Türksat 6A ile Türkiye'nin ilk yerli haberleşme uydusu platformunu geliştireceğini ifade ederek, "Özellikle kritik bileşenlerin yerli imkanlarla üretilmesi ve yüksek yerlilik oranıyla uydu ve uzay sektöründeki dışa bağımlılığın azalacağını" belirtti. Bakan Uraloğlu, "Bir haberleşme uydusunun 200-250 milyon dolar değeri olduğunu düşünürsek, bu projenin ülkemiz için ne kadar önemli olduğu daha iyi anlaşılabilir. Çünkü bu uydu ile ülkemiz, haberleşme uydusu üretebilen 10 ülke arasında yer alacak ve Türksat 6A'dan edindiğimiz tecrübelerle Türkiye'nin bölgesindeki diğer ülkeler için haberleşme uydusu üretim merkezi haline gelecek.

Türksat 6A uydumuzun logosunu da bu düşünceden hareketle belirledik. Türkiye'nin en büyük Ar-Ge projesi olan uzaydaki gücümüze güç katacak Türksat 6A için belirlediğimiz logonun ilhamını Türkiye Yüzyılı vizyonu ve gururla dalgalandırdığımız bayrağımızdan aldık. Temmuz ayında yörüngesine göndereceğimiz milli haberleşme uydumuz Türksat 6A ile gururumuz, şanlı bayrağımız uzaydaki yerini alacak" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.