Avrupa Futbol Şampiyonası ne zaman? Türkiye hangi grupta yer alıyor?

Avrupa Futbol Şampiyonası ne zaman? Türkiye hangi grupta yer alıyor?
Avrupa Futbol Şampiyonası için heyecanlı bekleyiş sürüyor. A Milli Futbol takımımızın da mücadele edeceği EURO 2024 Almanya'da düzenlenecek. Peki EUR0 2024 ne zaman, hangi tarihte başlayacak? İşte A Milli Takım maç takvimi...

Avrupa Futbol Şampiyonası heyecanı tüm hızıyla devam ediyor. Türkiye'nin de mücadele edeceği EURO 2024, Almanya'da gerçekleştirilecek. Turnuvanın açılış maçı Almanya ile İskoçya arasında oynanacak. İlk maçını Gürcistan'a karşı yapacak olan milli takım, EURO 2024'ün startını verecek.

EURO 2024 NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Avrupa Futbol Şampiyonası 14 Haziran Cuma günü Almanya-İskoçya açılış maçıyla start alacak ve 14 Temmuz'a kadar devam edecek. Turnuvada, Berlin, Köln, Münih, Frankfurt, Hamburg, Dortmund, Leipzig, Gelsenkirchen, Stuttgart ve Düsseldorf gibi Almanya'nın birçok şehri ev sahipliği yapacak.

Grup aşaması 26 Haziran'da sona erecek ve en iyi 4 grup üçüncüsü de son 16 turuna yükselecek. Turnuvada 8 takım elenecek ve son 16 turu maçlarına geçilecek. Çeyrek final maçları 5-6 Temmuz'da, yarı final maçları ise 9-10 Temmuz'da oynanacak. Şampiyonluk maçı ise 14 Temmuz'da Berlin Olimpiyat Stadı'nda gerçekleştirilecek.

EURO 2024'te Türkiye'nin yer aldığı F Grubu, şu şekilde:

F Grubu: Türkiye, Portekiz, Çekya, Gürcistan

A Milli Takım maç takvimi ise şu şekilde:

  • 18 Haziran, 19:00 - Türkiye-Gürcistan (Dortmund)
  • 22 Haziran, 19:00 - Türkiye-Portekiz (Dortmund)
  • 26 Haziran, 22:00 - Çekya-Türkiye (Hamburg)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.