Köprü ve otoyol ücretlerine zam! Köprü ve otoyol ücretleri ne kadar?

Köprü ve otoyol ücretlerine zam! Köprü ve otoyol ücretleri ne kadar?
CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, temmuz ayında köprü, tünel ve otoyol ücretlerine zam geleceğini iddia etmişti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, temmuz ayında köprü geçiş ücretlerine zam geleceğini duyurdu. Yavuzyılmaz, yılın ilk 6 ayında geçiş garantili köprü ve otoyollar için Hazine'den yapılan ödemelerin 18 milyar 593 milyon lirayı bulduğunu belirterek, bu zamlarla birlikte yıl sonunda ödenecek faturanın daha da artacağını ifade etti.

YENİ ZAMLI ÜCRETLER

Yavuzyılmaz, temmuz ayında köprü ve otoyol geçiş ücretlerine gelecek zamların, Hazine'nin bu projeler için bir önceki yıla göre iki kat fazla ödenek ayırmak zorunda kalmasına neden olduğunu söyledi. Yavuzyılmaz, temmuz ayında yürürlüğe girecek zamlı ücretleri de açıkladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz'ın açıklamalarına göre, temmuz ayında geçerli olacak yeni köprü ve otoyol geçiş ücretleri şu şekilde:

Osmangazi Köprüsü: 1.808 TL
Çanakkale Köprüsü: 740 TL
Yavuz Sultan Selim Köprüsü: 180 TL
Avrasya Tüneli: 213 TL

Yavuzyılmaz, geçiş yapan her araç için Hazine'nin ödediği fark ödemelerinin de arttığını belirtti. Bu fark ödemeleri şu şekilde olacak:

Osmangazi Köprüsü: 1.409 TL
Çanakkale Köprüsü: 321 TL
Yavuz Sultan Selim Köprüsü: 131 TL
Avrasya Tüneli: 101 TL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.