Fatih Altaylı: AK Parti, aptal taklidinin bedelini artık ödeyemiyor

Fatih Altaylı: AK Parti, aptal taklidinin bedelini artık ödeyemiyor
Gazeteci Fatih Altaylı, "AK Parti, seçmeni aptal yerine koyarak başarılı olacağına inanıyor" diye yazdı.

Gazeteci Fatih Altaylı, bir yazı kaleme aldı. Altaylı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Kayseri'de başlayan ve diğer illere de yayılan Suriyelilere yönelik saldırıların suçlusu olarak muhalefeti göstermesini eleştirdi.

"AZALAN PARA ARTIK SADECE AK PARTİLİ ZENGİNLERE YETİYOR"

Altaylı, yazısında şu ifadeleri kullandı:

"AK Parti, beceremediği ya da batırdığı her konuda, ki sayıları hiç de az değil, muhalefeti suçlama huyundan asla vazgeçmiyor.

22 yıldır Türkiye"yi "istikrar" diye diye aralıksız yöneten AK Parti iktidarı, sürekli gücünden, becerikliliğinden söz etmesine ve durmaksızın "En iyi biz biliriz" demesine rağmen öngörüsüzlüğünün, beceriksizliğinin yarattığı tüm sorunlarda topu muhalefete atıyor ve "Onların yüzünden" diyor.

Son olarak iktidarın göçmen politikasının çöküşünü gösteren ve Türkiye'nin başına büyük bela olma potansiyelini barındıran olaylarla ilgili olarak da Reisi Cumhur muhalefeti suçladı.

Oysa aynı muhalefet kendi seçmeni tarafından sığınmacılar, yasa içi ve yasa dışı göçmenler konusunda "sessiz kalmakla" suçlanıyordu ve gerçekten de geçen hafta "Beşar Esad'la görüşerek göçmenlerin geri gitme koşullarını sağlayacağız" diyene kadar bu konuda iktidarın dümen suyunda olduğu için sert eleştirilere maruz kalıyordu.

İşte Erdoğan çıktı ve bu muhalefeti, iktidarın Türkiye'yi felakete götüreceği başından beri belli olan göçmen politikasını sessizce seyreden ve iktidarın AB emriyle uyguladığı politikaya belki de AB korkusuyla karşı çıkmayan muhalefeti eleştirdi.

İktidarın hatalarından doğan sorunları muhalefete yükleme kervanına katılan bir diğer isim ise nispeten daha makul birisi olduğunu zannettiğimiz Mehmet Şimşek oldu.

Şimşek de getirmeye çalıştığı vergileri savunurken bu vergilere gerekçe olarak EYT ödemelerini gösterdi ve EYT'nin de muhalefet yüzünden çıkarıldığını iddia etti.

Şimşek'e göre EYT'nin çıkarılmasını muhalefet istemiş, iktidar da çıkarmıştı. Bu da vergilere gerekçe olmuştu.

Muhalefet istedi diye değil yasa, en makul önergeyi bile TBMM'den geçirmeyen iktidarın muhalefet istedi diye yasa çıkardığına inanmamızı bekleyen Bakan Şimşek, daha pek çok popülist davranışın seçimi kazanmak için yapıldığını elbette söyleyemezdi.

Ama en azından "Hadi bunu kabul edelim, peki Hazine'ye birkaç trilyonluk yük getiren ve Merkez Bankası'nın 800 küsur milyar dolar zarar etmesine neden olan Kur Korumalı Mevduat'ı da mı muhalefet çıkardı" diye kendisine sorulabilirdi.

Ya da "Bu vergilerle zararlarını kapattığınız KÖİ projelerini de muhalefet mi yaptırdı, o ünlü müteahhitlerin milyarlarca lira vergi borcunu muhalefet mi sildirdi?" diye de elbette soran olmadı.

AK Parti, kaldığı yerden devam ediyor ve seçmeni aptal yerine koyarak başarılı olacağına inanıyor.

AK Parti'nin yokluğa mahkûm ettiği ve ülkesini batırdığı seçmene dönüp ‘Ben aslında bir şey yapamayan, zavallı edilgen bir iktidar idim. Ülkeyi aslında muhalefet yönetti' şeklindeki öz savunması komiktir. Kendi seçmeni dahil tüm seçmenler için bu saçma sapan bahaneler, bu güçsüzlük itirafı inandırıcı olmaktan da kabul edilebilir olmaktan da çok uzaktır. Birkaç istisna dışında hiç kimsenin buna inanacak kadar aptal olduğunu zannetmiyorum" görüşünü ifade etti.

Altaylı, "Bilirim ki, bazen öyle değilmiş gibi görünseler de seçmenin ezici bir çoğunluğu aptal değil tam aksine cin gibidir. Ancak bedeli mukabilinde aptal gibi davranabilir. AK Parti geçmişte bu bedeli ödeyebiliyordu. Şimdi ödeyemiyor. Çünkü azalan para artık sadece AK Partili zenginlere yetiyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.