EURO 2024 yarı final heyecanı: İspanya-Fransa maçı ne zaman?

EURO 2024 yarı final heyecanı: İspanya-Fransa maçı ne zaman?
Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen EURO 2024'ün yarı final karşılaşmalarından biri, futbolseverlerin heyecanla beklediği İspanya-Fransa maçı olacak. Turnuvanın favorileri arasında gösterilen Fransa, yarı finale yükselen dört takımdan biri olmayı başardı. Peki, bu nefes kesici mücadele ne zaman gerçekleşecek?

Fransa, yarı finalde güçlü rakibi İspanya ile karşı karşıya gelecek. Turnuvanın en golcü takımlarından biri olan İspanya'ya karşı mücadele edecek olan "Horozlar", finale çıkabilmek için ter dökecek. Futbolseverler, bu kritik maçın tarihini ve saatini merakla bekliyor.

İSPANYA-FRANSA MAÇI NE ZAMAN?

EURO 2024'te "gol atamayan" Fransa, yarı finale kadar ilerlemeyi başardı. Turnuva boyunca çıktığı 5 maçta sadece 3 gol atabilen Fransa'nın 1 golü penaltıdan gelirken, diğer 2 gol ise rakip oyuncular tarafından kendi kalelerine atıldı.

Teknik direktör Didier Deschamps yönetimindeki Fransa, kadrosunda Kylian Mbappe, Antoine Griezmann, Marcus Thuram, Olivier Giroud, Ousmane Dembele, Bradley Barcola, Kingsley Coman ve Randal Kolo Muani gibi yıldız hücum oyuncularını bulunduruyor. Ancak, sezon boyunca yüksek performans gösteren bu oyuncular, turnuvada beklenen gol katkısını sağlayamadı. Fransa, EURO 2024'te çıktığı 5 karşılaşmada yalnızca 3 gol kaydedebildi.

Fransa, Avusturya, Hollanda ve Polonya ile birlikte D Grubu'nda yer aldı. Grup aşamasında 1 galibiyet ve 2 beraberlik alarak grup ikincisi oldu. İlk maçında Avusturya'yı 1-0 yenen Fransa'nın golü, Avusturyalı oyuncu Maximilian Wöber'in kendi kalesine attığı golle geldi. Hollanda ile yapılan ikinci grup maçı golsüz beraberlikle sonuçlandı. Polonya karşısında oynanan üçüncü maçta ise tek golü Kylian Mbappe penaltıdan kaydetti ve maç 1-1 beraberlikle sona erdi.

Son 16 turunda Belçika ile karşılaşan Fransa, 1-0'lık galibiyetle adını çeyrek finale yazdırdı. Bu maçtaki gol ise Belçikalı oyuncu Jan Vertonghen'in kendi kalesine attığı golle geldi. Çeyrek finalde Portekiz ile karşılaşan "Horozlar", normal süresi ve uzatmaları 0-0 sona eren maçı seri penaltı atışları sonunda 5-3 kazanarak yarı finale yükseldi.

Münih Futbol Arena'da 9 Temmuz Salı günü oynanacak olan yarı final maçı, TSİ 22.00'de başlayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.