Prof. Dr. Naci Görür'den 6 Şubat depreminde etkilenen 11 il için Murat Kurum'a uyarı!

Prof. Dr. Naci Görür'den 6 Şubat depreminde etkilenen 11 il için Murat Kurum'a uyarı!
Deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, 6 Şubat'ta meydana gelen depremde etkilenen 11 il için uyarılarda bulundu.

6 Şubat depremlerinde etkilenen ve büyük yıkıma uğrayan Maraş, Adıyaman, Hatay, Malatya, Antep, Adana, Kilis, Osmaniye, Diyarbakır, Urfa ve Elazığ'da inşa çalışmaları sürüyor.

Çalışmaların devam ettiği sırada Deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, bu bölge için yetkililere uyarılarda bulundu.

"DEPREM ÜRETMEYE DEVAM EDECEK"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un bir açıklamasına X hesabından yanıt veren bulunan Görür, şunları söyledi:

"Sayın Murat Kurum 2025 yılında deprem geçiren 11 ilimiz artık deprem bölgesi olarak anılmayacak demiş. Sayın bakanımızın iyi niyetinden şüphe etmiyor, neyi kastettiğini anlıyorum ama bir yanlış anlama olasılığını önlemek için bunu yazıyorum.

6 Şubatta deprem geçiren o illerimiz levha sınırında bulunuyor. Arap, Anadolu ve Afrika Levhaları. Bu sınır daha milyonlarca sene levha sınırı olarak olarak kalacak ve deprem üretmeye devam edecektir.

Eğer siz o levha sınırına gerekli özeni göstermez ve bir levha sınırına özgü planlama, inşaat tipi, tasarımı, mimarisi, yapı malzemesi, mühendislik hizmeti, mikro bölgeleme, zemin vb. ayrıntılar getirmez herhangi bir yer gibi sadece yap-satcı müteahhitlerle düzenlemeye çalışırsanız, 6 Şubatta gördüğünüz felaketi gelecek nesillerimize ihraç ederiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.