AFAD kira desteği bitti mi? AFAD ev sahibi ve kiracı depremzede kira desteği ne zaman bitecek?

AFAD kira desteği bitti mi? AFAD ev sahibi ve kiracı depremzede kira desteği ne zaman bitecek?
AFAD tarafından hayata geçirilen kira desteği uygulamasında son durum takip ediliyor. Peki, AFAD kira yardımı bitti mi, ne zaman bitecek? Detaylar haberimizde...

2023 yılının Şubat ayında Kahramanmaraş merkezli yaşanan büyük depremlerin ardından, AFAD tarafından başlatılan kira yardımı uygulaması, depremin etkilediği bölgelerdeki ev sahipleri ve kiracılara destek sağlamak amacıyla hayata geçirilmişti. Depremzedeler için önemli bir yardım mekanizması olan bu destek, belirli bir süre için geçerliydi.

Ancak, AFAD kira yardımıyla ilgili merak edilen sorular ve son durum hakkında bilgiler güncellenmiş durumda.

İşte, AFAD kira yardımıyla ilgili bilmeniz gerekenler, ödeme detayları ve sorgulama yöntemleri hakkında kapsamlı bir rehber...

AFAD KİRA YARDIMI BİTTİ Mİ? SON DURUM NE?

AFAD tarafından yürütülen kira yardımı programı, depremzede olan ev sahipleri ve kiracılara yönelik iki farklı destek türünden oluşuyordu.

Kiracılara yapılan aylık 5.000 TL'lik kira yardımı ödemeleri sona erdi. Kiracılara yönelik yardım 31 Mayıs 2024 tarihine kadar devam etmişti.

Ev sahiplerine yapılan aylık 7.500 TL'lik kira yardımı ise hala devam ediyor.

AFAD KİRA DESTEĞİ SORGULAMA YÖNTEMLERİ

Kira yardımı ödemelerinin nasıl yapılacağı ve sorgulanacağı hakkında bilgi almak isteyenler için AFAD tarafından sunulan çeşitli yöntemler mevcuttur:

Kira yardımı ödemelerinizi Ziraat Bankası Mobil Uygulaması ve İnternet Bankacılığı üzerinden sorgulayabilirsiniz. Ziraat Bankası mobil uygulamasını açın veya internet bankacılığına giriş yapın. "Hesaplarım" sekmesine gidin. "Yardımlar" veya "Ödemeler" kısmından kira yardımı ödemelerinizi görüntüleyebilirsiniz.

Ayrıca BAKIYE yazıp 4747'ye mesaj göndererek ödemenizin durumunu öğrenebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.