MEB ücretli öğretmenlik başvurusu ne zaman? MEB ücretli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır?

MEB ücretli öğretmenlik başvurusu ne zaman? MEB ücretli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır?
2024-2025 yılı ücretli öğretmenlik başvuru tarihleri adaylar tarafından araştırılıyor. Ücretli öğretmenlik için başvuru şartlarının ne olduğu ve nasıl yapıldığı merak ediliyor. Peki, MEB ücretli öğretmenlik başvurusu ne zaman? MEB ücretli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır? Detaylar, haberimizde...

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024-2025 eğitim yılı için ücretli öğretmenlik başvurularını almaya başladı. Öğretmen adayları, ders ücreti karşılığında yapılacak görevlendirmeler için online başvurularını e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilecekler.

MEB'in ücretli öğretmenlik başvuru süreci ile ilgili yapılan açıklamada, başvuru tarihlerinin ilçelere göre değişiklik gösterebileceği belirtildi. Bazı ilçelerde başvuruların zaten başladığı bilgisi verilirken, genel olarak başvurular Temmuz-Ağustos ayları arasında alınacak.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR 2024?

Başvuru işlemleri için adayların e-Devlet sistemine giriş yapmaları gerekiyor. Ardından, MEB'in Ücretli Öğretmenlik Başvuru hizmetini seçerek başvuru sürecini başlatabilirler. Adaylar, açılan formu doğru ve güncel bilgilerle doldurduktan sonra il/ilçe ve branş tercihlerini yapacaklar. Tercihlerini tamamladıktan sonra "ekle ve kaydet" seçeneğini işaretleyerek başvuru işlemlerini tamamlayabilecekler.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Ücretli öğretmenlik başvurusu yapabilmek için adayların aşağıdaki şartları taşıması gerekiyor:

  1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
  2. Kamu haklarından mahrum bulunmamak.
  3. Türk Ceza Kanunu'nda belirtilen suçlardan dolayı mahkûm olmamak.
  4. Askerlik yükümlüsü olan adayların askerlikle ilişkisi bulunmamak.
  5. Yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanların öğrenimlerinin yurt içindeki yükseköğretim kurumlarına denkliği olmak.
  6. Adli sicil kaydının temiz olması ve son altı aylık süre içinde alınacak Adli Sicil Kayıt belgesi ile belgelendirilmesi.
  7. Herhangi bir sosyal güvenlik kurumuna bağlı olarak çalışmamak.
  8. Başvuru esnasında doğru ve eksiksiz bilgi verilmesi gerekmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.