THY iptal seferler hangileri? Uçuşlar iptal mi, hangi uçuşlar iptal edildi?

THY iptal seferler hangileri? Uçuşlar iptal mi, hangi uçuşlar iptal edildi?
Dünya genelinde etkili olan yazılım kaynaklı bir sorun nedeniyle birçok sektörde olduğu gibi havacılık sektöründe de ciddi aksaklıklar yaşanıyor. Türk Hava Yolları (THY), bu küresel teknik aksaklıklar nedeniyle birçok uçuşunun iptal edildiğini duyurdu. Peki, uçuşlar iptal mi, hangi uçuşlar iptal edildi? İşte, Türk Hava Yolları (THY) iptal edilen uçak seferleri...

THY, teknik sorunlar nedeniyle iptal edilen uçuşlar hakkında yolcularını bilgilendirdi. Küresel bir yazılım tedarikçisinden kaynaklanan sorunlar, hava yolu şirketlerini de olumsuz etkiledi. Seyahat planları olan yolcular, iptal edilen uçuşlarını ve bu durumdan nasıl etkilendiklerini öğrenmek için THY'nin duyurularını takip ediyor.

haber-fotografi-11.jpg

THY UÇAK SEFERLERİ İPTAL Mİ?

Küresel çapta yaşanılan teknik aksaklıktan dolayı bazı seferler iptal edildi. İptal olan uçak seferlerini www.turkishairlines.com/tr-tr/ucak-bileti/ucus-durumu adresinden kontrol edebilirsiniz.

THY'DEN YAPILAN RESMİ AÇIKLAMA

Türk Hava Yolları'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklama şu şekilde:

"Değerli Yolcularımız,

Havacılık sektörü de dahil olmak üzere farklı sektörleri etkileyen ve küresel çapta hizmet veren bir tedarikçi kaynaklı teknik aksaklık meydana gelmiş olup, bu aksaklık neticesinde bazı seferlerimiz iptal edilmiştir. Uçuşunuzun durumunu mobil uygulamamızda yer alan "Uçuş durumu" sekmesinden görüntüleyebilirsiniz. Seferi iptal olmayan yolcularımız için de yaşanılan aksaklık nedeniyle ek haklar tanımlanmıştır. Sistemsel aksaklık giderildikten sonra aşağıdaki şartları sağlayan yolcularımız satış kanallarımızdan işlem yapabilirler.

19 Temmuz 2024 ve öncesinde düzenlenmiş biletler için 19 Temmuz 2024 tarihindeki seferlerimize kayıtlı tüm Türk Hava Yolları yolcularımızın, 25 Temmuz 2024 (dahil) tarihine kadar işlem yaptırmaları kaydıyla ilave haklar tanımlanmıştır.

1) Rezervasyon değişiklikleri ücretsiz yapılacaktır. Uçuş saati geçmiş olmasına rağmen henüz işlem yaptırmayan ve uçuşlarına katılamayan yolcularımız hak kaybı yaşamayacaklardır.

2) İade talepleri:
a) Hiç kullanılmamış biletler için kesintisiz iade yapılacaktır.
b) Kısmi olarak kullanılmış, seyahatin tamamlanmamış olduğu biletlerde, biletin kullanılmayan uçuşlarına ait iade işlemi kesintisiz yapılacaktır.

3) İlgili uygulamalar sadece Türk Hava Yolları tarafından icra edilen seferlerde kayıtlı grup ve münferit yolcular için geçerli olacaktır.

Güncel gelişmeleri paylaşmaya devam edeceğiz. Anlayışınız için teşekkür ederiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.