İsrail’in Erdoğan-Obama korkusu!

İsrail’in Erdoğan-Obama korkusu!
İsrail’de dün gerçekleştirilen seçim sonuçları, hangi partinin hükümet kuracağına yönelik tahminleri zorlaştırırken, Haaretz gazetesi İsrail’in Obama yönetimiyle çatışmaması için Tzipi Livni’nin Kadima Partisi ile Ehud Barak’ın İşç

İŞTE İSRAİL SEÇİMLERİNDEKİ SIR PERDESİ!

YAHUDİLER, ERDOĞAN İÇİN DARBE İSTEDİ
 

YAHUDİ ŞAİR: KEŞKE ERDOĞAN'IN YERİNDE BEN OLSAYDIM

OBAMA’YLA İYİ GEÇİNMEK İÇİN…

Haaretz gazetesinde Aluf Benn tarafından kaleme alınan makalede, barış için İşçi Partisi ve Kadima’nın birleşmesi gerektiği ifade edilerek, iki devletli yapıyı savunan bu iki partinin Obama yönetimiyle daha iyi iletişim kuracağı ifade edildi. Başbakan Erdoğan’ın girişimiyle Gazze katliamından önce başlatılan İsrail-Suriye görüşmelerinin başarıya ulaşması için birbiriyle aynı olan bu partilerin birleşmesinin, işgal edilen topraklardan geri çekilmek istemeyen sağ partilere karşı önemli bir kazanım olacağı kaydedildi. 

OBAMA’YA KAYGIYLA BAKIYOR
George Bush’un Beyaz Saray’dan ayrılmasından sonra Obama’ya kaygı ve endişeyle bakan İsrail, yeni Amerikan Hükümeti’nin Bush gibi İsrail’e sınırsız destek vermeyeceğini düşünüyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Davos’taki çıkışıyla, uluslar arası kamuoyu önünde iyice zor durumda kalan İsrail’de, Likud Partisi’nin hükümeti kurması halinde Obama yönetimi ile ilişkilerin kötüleşebileceği iddia ediliyor. 

İsrail’de dün gerçekleştirilen seçimlerin resmi olmayan sonuçlarına göre, Livni’nin başında bulunduğu Kadima Partisi 28, Benyamin Netanyahu’nun Likud Partisi 27, Avigdor Lieberman’ın Evimiz İsrail Partisi 15, Ehud Barak’ın İşçi Partisi ise 13 milletvekili çıkardı.

HABERVAKTİM/ÖZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.