Bicirik hastalığına değil, vefasızlığa üzülüyor

Bicirik hastalığına değil, vefasızlığa üzülüyor
Yeşilçam'ın Bicirik'i hastalığından çok sektörün vefasızlığına üzülüyor

Yeşilçam'da çevirdiği Pamuk Prenses, Yedi Cüceler ve Keloğlan filmleriyle şöhreti yakalayan ve bugüne kadar onlarca filmde rol olan 55 yaşındaki cüce Aydın Babaoğlu, yakalandığı amansız hastalık yüzünden zor günler geçiriyor. 

Rüştü Asyalı'nın başrollerini oynadığı Türk sinemasının önemli filmlerinden Keloğlan serisindeki "Bicirik" tiplemesiyle tanınan Babaoğlu, Yeşilçam'ın vefasızlığından yakınıyor. Ereğli'de ikamet eden annesinin ölümünden sonra 2 yıldır Zonguldak'taki yeğeni tarafından bakılan Yeşilçam'ın Bicirik'i, hasta yatağından sinema sektöründeki insanlara yönelik şunları söylüyor: "Mutluluktan perişan haldeler. Onlar beni aramayınca ben hiç aramam."

1970 yılında başrollerini Zeynep Değirmencioğlu ve Salih Güney'in paylaştığı Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler filmiyle beyaz perdeyle tanışan 55 yaşındaki cüce Aydın Babaoğlu, Rüştü Asyalı ile oynadığı Keloğlan serisindeki "Bicirik" tiplemesiyle de milyonların sevgisini kazanmıştı. Son olarak, 1984 yılında çekilen "Halk Düşmanı" isimli filmle beyaz perdeye veda eden cüce Aydın Babaoğlu, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'ndan emekli olduktan sonra tığ ile elişi yaparak zaman geçiriyordu.

Yaklaşık 3 aydır yakalandığı amansız hastalık yüzünden yatağa bağımlı olarak yaşayan Bicirik, 14 kiloya kadar düştü. Doktorların, ağır hasta teşhisi koyduğu Babaoğlu, insanların vefasızlığından yakınarak kimseyle görüşmüyor. Özellikle yıllarca aynı seti paylaştığı rol arkadaşı Rüştü Asyalı'nın bir kez dahi kendisini aramadığını söyleyen 80 santimetre boyundaki Babaoğlu, Ereğli'de 2 yıl önce annesinin vefat etmesinin ardından Zonguldak'ta oturan yeğeni Funda Yahşi'nin(37) evinde hayatının en zor günlerini yaşıyor. 

Babaoğlu, "Hastayım; artık yatıyorum, kafamı dinliyorum. Bir yandan grip oldum, ondan sonra hastalandım. Hiç arayan soran yok" dedi. Keloğlan filmindeki sevimli 'Bicirik' tiplemesiyle tanınan Aydın Babaoğlu, en son filmi 'Halk Düşmanı'ndan sonra sadece 2 defa televizyon programına çıktığını hatırlatarak, "Pamuk Prenses, Yedi Cüceler, Keloğlan, Keloğlan Aramızda ve Bicirik İş Başında gibi filmlerde rol aldım. Eski rol arkadaşlarımdan ne arayan ne soran var. Onlar beni aramayınca ben hiç aramam. Mutluluktan perişan haldeler" dedi. Bicirik, Yeşilçam'ın vefasızlığından da yakındı. Bicirik, bir süre önce vefat eden sinema sanatçısı Suna Pekuysal'la ilgili olarak "Suna abla öldü. Onunla birbirimizi çok severdik. Çok iyi bir kadındı" şeklinde konuştu. 

Dayısının oğlu Aydın Babaoğlu'nu evinde severek baktıklarını, sevimli tavırlarıyla aileyi neşelendirdiğini dile getiren Funda Yahşi, "Biz zevkle bakıyoruz ona. O bizim evimizin neşe kaynağı. Daha önce Eerğli'de annesiyle birlikte kalıyordu. Annesi ölünce biz yanımıza aldık. Eski filmleri beraber izlerken duygulanıyor. Grip oldu, hastanede 4- 5 gün yattı, ondan sonra da mide rahatsızlığı geçirdi. Tedavi amacıyla Ankara'ya götürdük. Elimizden geldiğince ona bakacağız" diye konuştu. (CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.