'Hayatta en hakiki mürşit Ergenekoncu Hurşit'

'Hayatta en hakiki mürşit Ergenekoncu Hurşit'
Ergenekon davasında tekrar tutuklanan Cumhuriyet gazetesi yazarı ve Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay’ın “Tempo24” isimli haber sitesinde yayınlanan notlarında ilginç bilgiler yer alıyor.

Kendisi gibi Ergenekon sanığı olan ve notların tutulduğu yıllarda Ege Ordu Komutanı olan Orgeneral Hurşit Tolon’dan sıkça bahseden Balbay, 7 Haziran 2005 tarihinde İstanbul’da Tolon’la yaptığı 3,5 saatlik görüşmede onun söylediklerini ana hatlarıyla şöyle anlatıyor;

”- Özkök: kendisini Danimarka Genelkurmay Başkanı sanıyor

- Büyükanıt: Göreve gelişi engellenebilir. Değişik yöntemler var. CB yi devre dışı bırakabilirler.”

Özkök’e “molla” yakıştırması

Notlarda, Genelkurmay Adli Müşaviri Tümgeneral Erdal Şenel’in ,Orgeneral Hurşit Tolon için övücü sözler söylediği dile getiriliyor. “Hurşit Paşa” için çok güzel sözler söylenince Balbay takılıyor: “Hayatta en hakiki mürşit Hurşit’tir.”

Balbay’ın notlarında 23 Nisan 2003 akşamı yapılan bu toplantı da şöyle anlatılıyor;

Özkök molla

"29 Nisan 2003 Akşam Perşembe Grubu toplandı. Erdal bey, Türkiye’de artık demokratik yollardan yapılabilecek çok az şeyin olduğunu söyledi. Adamların dini alıp kullandığı geriye bir şey kalmadığını söyledi. Hurşit bey için çok övücü şeyler söyledi. Takıldım: Hayatta en hakiki mürşit Hurşittir... Bir numara için molla diyoruz dedi.."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.