Yazıcıoğlu için Kocatepe'de tören

Yazıcıoğlu için Kocatepe'de tören
Helikopter kazasında yaşamını yitiren BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu için Kocatepe Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. 

Törene, Muhsin Yazıcıoğlu'nun annesi Fidan Yazıcıoğlu, eşi Güleser Yazıcıoğlu, kızı Firuze Yazıcıoğlu, oğlu Furkan Yazıcıoğlu ve aile yakınları, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Devlet Bakanı ve Başbakan yardımcıları Cemil Çiçek ve Hayati Yazıcı, Bakanlar Kurulunun bazı üyeleri, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız, İstanbul Valisi Muammer Güler, Ankara Valisi Kemal Önal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ATO Başkanı Sinan Aygün, eski DP Genel Başkanı Mehmet Ağar, eski Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, RTÜK Başkanı Zahid Akman, eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz, eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, emekli Yarbay Korkut Eken, çok sayıda siyasi parti temsilcisi, partililer, Alperen Ocakları üyeleri ve vatandaşlar katıldı. 

Yazıcıoğlu'nun cenaze namazını, Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu kıldırdı. Bardakoğlu, cenaze defnedilinceye kadar geçen sürenin ibadet süresi olduğunu belirterek, slogan atılmayarak dua edilmesini istedi. 

Muhsin Yazıcıoğlu için öğle namazının ardından kılınan cenaze namazına, Cumhurbaşkanı Gül, TBMM Başkanı Toptan, Başbakan Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ, CHP Genel Başkanı Baykal ile MHP Genel Başkanı Bahçeli de katıldı. 

Yazıcıoğlu'nun cenazesi namazın ardından tekbirler eşliğinde polislerin omzunda cenaze aracına kadar taşındı. Yazıcıoğlu'nun cenazesinin üstüne Doğu Türkistan bayrağı da konuldu. 

Cenaze, partili ve vatandaşların oluşturduğu kortej eşliğinde camiden BBP Genel Merkezi'ne doğru hareket ederken, aracı takip etmek isteyen partili ve vatandaşlar kısa süreli izdihama neden oldu. Partililerin tekbirleri eşliğinde hareket eden cenaze aracı, kalabalık nedeniyle güçlükle ilerliyor. 

Partililer, tören süresince tekbir getirdiler. 

Polis, cenaze töreni dolayısıyla geniş güvenlik önlemleri alırken, bir helikopter de cami üzerinde güvenlik uçuşu yaptı. Cadde ve sokaklardaki kalabalık nedeniyle protokol, çevik kuvvetin yoğun çabasıyla tören alanına girebildi. Cami çevresindeki yollar da tören dolayısıyla araç trafiğine kapatıldı.

(AA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.