Doğan'ın açıklamasını ortağı yalanlıyor

Doğan'ın açıklamasını ortağı yalanlıyor
Doğan Grubu açıklamasında kelime oyunuyla Alman ortağı Axel Springer'in İsrail'le ortaklığı olduğunu yalanladı. Fakat Axel'in sitesinde yer alan kurumsal prensipler asıl amacı gizleyemiyor. Yayın ilkelerinin ikincisinde "İsrail'in hayati haklarını destekl

BELGELERE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

AXEL SPRINGER'İN İSRAİL VE YAHUDİLERDEN ALDIĞI ÖDÜLLER

Doğan Grubu, "İsrail'in Doğan Yayın Grubunda doğrudan veya Axel Springer ile dolaylı bir ortaklığı bulunduğu iddialarının 'tamamen uydurma ve yalan" olduğunu duyurdu ancak Axell Springer’in kurumsal sitesinde bulunan 'Liberal Dünya Görüşü İçin Şirket Prensipleri' başlığı'nın ikinci maddesi, Doğan Grubu’un bu açıklamasını yalanlıyor. 

Axel Springer, belirlediği yayın ilkelerinin ikinci maddesinde "To promote the reconciliation of Jews and Germans and support the vital rights of the State of Israel." Türkçe’ye tercüme edildiğinde "Almanlar ve Yahudiler arasında mutakabatı uzlaşmayı sağlamaya teşvik etmek ve İsrail Devleti'nin hayati çıkarlarını korumak" ifadesi çıkıyor.

DOĞAN'IN ORTAĞI AXELL SPRINGER'İN KURUMSAL PRENSİPLERİ 

Axell Springer'ın kurumsal sitesinde Şirket Prensipleri başlığında

(http://www.axelspringer.de/en/artikel/Corporate-principles-for-a-liberal-world-view_40575.html ) linkinde 2'inci maddede yer alan "To promote the reconciliation of Jews and Germans and support the vital rights of the State of Israel." maddesi Doğan Grubu'nu tamamen yalanlıyor... 

Şirket prensipleri arasında yer alan ikinci maddenin içeriği çevrildiğinde "Almanlar ve Yahudiler arasında mutakabatı uzlaşmayı sağlamaya teşvik etmek ve İsrail Devleti'nin hayati çıkarlarını korumak" ifadesi çıkıyor.

AXEL SPRINGER: ÇALIŞANLARIMIZ İSRAİL’E BAĞLI
“Yine aynı şekilde şirketin kurumsal web sitesinde (http://www.axelspringer.de/en/artikel/Reconciliation-between-Jews-and-Germans_40889.html )“Sosyal Sorumluluk” başlığı altında “Yahudiler ve Almanlar Arasında Uzlaşma Sağlamak” alt başlığıyla şöyle deniliyor:

Dostluk bağları üzerine kurulu, Yahudiler ve Almanlar arasındaki uzlaşmaya adanmış bir şekilde şirketini 1946’da kuran Axel Springer, İsrail ve İsrail halkıyla çok yakın dostluğa sahipti. Almanlar ve Yahudiler arasındaki uzlaşma ve İsrail halkının hayati hakları için durmak onun için olmazsa olmaz bir inançtı. Bu inanç onun (Axel Springer) tüm hareketlerini yönetti ve sahibi olduğu yayın evi için temel bir manifesto oldu. 

Şirket ve şirketin çalışanları bugün bile bu prensiplere sadık ve bu geleneksel dostluğu muhtelif şekillerde devam ettiriyor. 2003’te başlatılan “Ernst Cramer Fellowship” Vakfı kuruldu ve bu girişim genç Alman gazetecilere İsrail’de yerleşim ve çalışma imkanı sunmakta ve genç İsrailli gazetecilere Almanya’da çalışma ve yerleşme imkanı sunmaktadır. 

Daha da ötesi Axel Springer Almanya ve İsrail arasındaki bağları güçlendirmek ve Almanya’da Yahudi yaşamını desteklemek için projelere ve kurumlara destek vermektedir. Spree-Aviv.de web sitesi genç Axel Springer çalışanlarının İsrail’e doğal olarak bağlılığını gösteriyor. www.spree-aviv.de sitesini 2008 yılında kuran Axel Springer Akademisi’ndeki gazeteciler bu yüzden ödüllendirildi. Axel Springer Ödülü için oluşturulan bağımsız jüri üyeleri genç gazetecilerin oluşturduğu bu projeyi önemli bir hizmet olarak değerlendirdi. Çünkü site Almanya’daki Yahudi yaşamını kullanıcılar (internet kullanıcıları) için daha yakınlaştırırken, Almanlar ve Yahudiler arasındaki uzlaşmaya da önemli bir katkıda bulunuyor.”

HABERVAKTİM.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.