"Nasrallah İsrail'den daha kötü"

"Nasrallah İsrail'den daha kötü"
İsrail’le işbirliği yaparak Gazze’deki sınır kapılarını kapatan Mısır, HAMAS ve Hizbullah’a karşı İsrail’le adeta ortak çalışıyor. Sınır kapılarını kapatarak Gazze’de 1.5 milyon Filistinliyi açlığa mahkûm eden ve bundan

İSRAİL’İ HİZBULLAH’TAN DAHA İYİ GÖSTERDİ
Mısır’da yayınlanan El Gomhoria gazetesi, Hizbullah lideri Hasan Nasrullah’ı “İran ajanı, cenaze vurguncusu ve hatta ‘Drakula’ olarak tanımladı. Hizbullah lideri Nasrullah’ın İsrail’den daha kötü olduğunu öne süren gazetenin yazarlarından Ali İbrahim, “Nasrullah İsrail’den daha kötü. Nasrullah şimdi İkinci Lübnan Savaşı’nda kendisini destekleyen Mısırlılara zarar veriyor” ifadelerini kullandı. “Siyonistler bizleri yok etmek istiyorlar; çünkü biz onların varlığına tehdit oluşturuyoruz. Ancak sen (Nasrullah) İslâm adına bizleri öldürmek istiyorsun. Allah seni lanetlesin” şeklinde Nasrullah’a karşı ağır ifadeler kullanan İbrahim’in bu sözleri, Araplar arasında soğuk savaşın basına yansıması olarak değerlendiriliyor. 

MISIR’DA HİZBULLAH OPERASYONU
Mısır gazetesinin Hizbullah lideri Nasrullah’a yönelik bu ağır ifadeleri yayınlaması, Mısır güvenlik güçlerinin Hizbullah’ın Mısır’daki ajanları olduğu gerekçesiyle yaptığı tutuklamalardan sonra gerçekleşmesi dikkat çekti. Mısır El Ahram gazetesi, tutuklananlar arasında İran televizyonunun Kahire’deki ofisinden iki kişinin de bulunduğunu belirtti.

İSRAİL’DEN DAHA BÜYÜK BİR TEHDİT OLARAK GÖRÜYORLAR
Mısır ve Suudi Arabistan, Hizbullah ve HAMAS’ın İran’ın bölgedeki nüfuz alanını genişlettiği gerekçesiyle, bu iki gruptan uzak duruyor. Geçtiğimiz ay Katar’da düzenlenen Arap Birliği Zirvesi’nde de HAMAS ve Hizbullah’a olan muhalefeti sebebiyle Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek katılmamış ve bu yüzden diğer ülkeler tarafından eleştirilmişti. Diktatörlük ve krallıklarla yönetilen Mısır ve Suudi Arabistan, arkasında halk desteği bulunan HAMAS ve Hizbullah’ı kendi yönetimlerine İsrail’den daha büyük bir tehdit olarak görüyor.

MUHAMMED FATİH ERDOĞAN/VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.