Alman’dan YARSAP’a Hitler taktikleri

Alman’dan YARSAP’a Hitler taktikleri
Araştırmacı-Yazar Talip Doğan Karlıbel, görüşmede neler konuşulduğunu habervaktim.com sitesine anlattı. Karlıbel’in ifadelerine göre; YARSAP Başkanı Eminağaoğlu ve 367 mucidi Sabih Kanadoğlu, Almanlar’a “Gül’ü yargılarsak bu Avrup

Yener DÖNMEZ'in haberi...

Ergenekon zanlılarına verdiği destekle tanınan ve bu yüzden adı YARSAP’a çıkan YARSAV’ın Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu’yla ilgili önceki gün Vakit’te yayınlanan ‘Alman hukukçularla esrarengiz görüşme’ haberi gündeme bomba gibi düşerken, habervaktim.com sitesi de, esrarengiz görüşmede Eminağaoğlu ile Alman Engelhardt arasında geçen konuşmasının içeriğini yayınladı. 

“APO”YU NASIL YARGILAYABİLİRİZ?
Almanya’dan gelen Heinrich Böll Vakfı yöneticisi Dr. Jur Engelhardt ve ekibini Ankara’daki bir otel odasında ağırlayan YARSAV Başkanı Eminağaoğlu ve emekli Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, Engelhardt’tan Cumhurbaşkanı Gül’ü yargılama konusunda kendilerine yardımcı olmasını rica ediyor. 

SİZ YARGILAYIN, BİZ DESTEK VERİRİZ
habervaktim.com’un yayınladığı gizli görüşmenin ayrıntılarına göre, Eminağaoğlu’nun “Gül’ü yargılarsak, bu Avrupa’da yanlış anlaşılır mı?” sorusuna, Engelhardt, “Yok, yanlış anlaşılmaz... Biz tam destek veririz” şeklinde cevap veriyor. 

BASINDAKİ DOSTLARIMIZ BİZİ BEKLİYOR
Engelhardt’ın bu sözleri üzerine Eminağaoğlu da, “Asker de arkamızda bu konuda efendim. Herkes bu hükümeti kısa bir süre içersinde pasifize etmemizi istiyor. Eğer siz de Almanya ve AB tarafından bu hukuk süreci içerisinde bize bazı konularda destek verirseniz, bu konuda başarılı olabileceğimizi düşünüyoruz. Zaten bizim basındaki dostlarımız bu konuyla ilgili haber yapmak için sırada bekliyorlar. Biz en kısa zamanda bu konuyu gündeme taşıyarak, bizim Apo’yu yargılamamız lazım. Çünkü eğer bu konuda gecikirsek, bir dahaki genel seçimlerde bunlar gene hükümet kuracaklardır” diyor.

Habervaktim.com sitesinde yayınlanan bu iddialara YARSAV Başkanı Eminağaoğlu ve olayın diğer taraflarından bir yalanlama gelmemesi dikkat çekti.

İşte YARSAV Başkanı Eminağaoğlu’nun Alman hukukçularla yaptığı skandal görüşme ve konuşmasının ayrıntıları…

Eminağaoğlu: Sayın Engelhardt siz Almanya’da eski Başbakanınızı yargıladınız ve para cezasına çarptırdınız. Aynı sorunla biz şu an karşı karşıyayız, bize nasıl bu konuda yardımcı olabilirsiniz?
Engelhardt: Biz CDU Partisi’ne yapılan bazı bağışlarla ilgili Genel Başkanlığını yapmış Helmut Kohl’ü yargıladık. Bu doğru. Orada bazı yapılan bağışlarda usulsüzlükler gördük ve dava açtık. Davanın sürecinde Helmut Kohl usulsüz para alınması suçlamasını kabul etmişti ve bu suçlamadan ceza almadan kurtulmuştur. Ama kendisine usulsüzlük cezası verilerek 200 bin Euro para ödemek mecburiyetinde kalmıştır. Eğer sizin Cumhurbaşkanınız da böyle bir usulsüzlük yapmışsa, o zaman o da yargılanabilir.

Eminağaoğlu: Efendim bizim “Apo’yu” (Abdullah Gül'ü kastediyor) yargılamamız biraz zor, ancak basını arkamıza alırsak o zaman belki hem Almanya ya hem de AB ülkelerine, “Bakın Türkiye’de hukuk işlemektedir, Cumhurbaşkanı’nı bile yargılıyorlar” gibisinden bir görünüm veririz. Sizce bu tip girişimimiz Almanya ve AB devletlerinde ters anlaşılabilir mi?

Engelhardt: Yok yanlış anlaşılmaz. Çünkü bu hükümete ve o hükümetten gelen bir cumhurbaşkanının yargılanmasına biz Almanlar çok sıcak bakarız. Çünkü İslâmlaşma ve şeriatlaşma temelinde kurulmuş bir partinin yetkililerinin yargılanmalarına biz tam destek veririz.
Eminağaoğlu: Asker de arkamızda bu konuda efendim. Herkes bu hükümeti kısa bir süre içersinde pasifize etmemizi istiyor. Eğer siz de Almanya ve AB tarafından bu hukuk süreci içerisinde bize bazı konularda destek verirseniz, bu konuda başarılı olabileceğimizi düşünüyoruz.

Engelhardt: Biz, dediğim gibi size her konuda destek veririz ve bu konularda lobi oluştururuz.
Eminağaoğlu: Zaten bizim basındaki dostlarımız bu konuyla ilgili haber yapmak için sırada bekliyorlar. Biz en kısa zamanda bu konuyu gündeme taşıyarak, bizim Apo’yu yargılamamız lazım. Çünkü eğer bu konuda gecikirsek, bir dahaki genel seçimlerde bunlar gene hükümet kuracaklardır.

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.