Hergele’yi Genelkurmay’a sorduk
Yener DÖNMEZ'in haberi...
İŞTE GENELKURMAY’A SORDUĞUMUZ SORULAR
22 Mayıs 2009 sayılı Vakit gazetesinde yer alan haberde, Genelkurmay Başkanlığı’na da akredite olan Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan Coşkun’un askerlik yapmamak için midesinden ameliyat olarak ‘çürük’ raporu aldığı, ameliyatın yapıldığı hastanede dönemin başhekimi tarafından açıklandı. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan her erkeğin, kutsal bir görev olarak addettiği askerlik hizmetini Sayın Coşkun’un yapmaması, gazetemizin dünkü sayısında da (23.05.2009) yer aldığı gibi, şehit aileleri ve sivil toplum kuruluşlarında tepkiyle karşılanmıştır.
Bu bağlamda Şehit ailelerini üzen bu hadiseyle ilgili olarak Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanlığı’nın cevaplaması talebiyle sunulan sorular:
1) Türkiye’de kaç kişi sağlık probleminden dolayı, ‘Askerliğe elverişli değildir’ raporu almıştır?
2) Ahmet Hakan Coşkun'un askerlikten muaf tutulmasına gerekçe olan ameliyatın, o dönemde Kasımpaşa Askeri Deniz Hastanesi’nden Tabip Albay Şerafettin Özer tarafından yapıldığı iddia edilmiştir. Bu iddialarla ilgili herhangi bir araştırma, soruşturma yapılmış mıdır?
3) Sağlık problemi yaşayan birçok Mehmetçik gibi Ahmet Hakan Coşkun, geri hizmette değerlendirilemez miydi?
4) Şehit ailelerini rencide eden ‘kasten çürüğe düşme’ olayından sonra Ahmet Hakan Coşkun’un askerlik hizmetine çağrılması konusunda bir girişiminiz olacak mı?
Yukarıdaki sorularımızı cevaplandırmanız talebiyle gereğinin yapılmasını arz ederiz.
GENELKURMAY’DAN CEVAP ALAMADIK
A. Hakan Coşkun’un neden askerlik yapmadığı ve bundan sonra silah altına alınıp alınmayacağı hususları konusunda Genelkurmay Başkanlığı’nın cevaplandırması amacıyla yaptığımız başvuruya cevap alamadık.
BAHATTİN ŞEKER’İ ZORLA ASKERE GÖNDERMİŞLERDİ
Önce YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu ve ardından Ahmet Hakan Coşkun’un ‘çürük’ raporu alarak askerlik hizmetinden muaf tutulmaları, eski Bakan Bahattin Şeker’in durumunu hatırlattı. Refah-Yol Hükümeti’nde Doğru Yol Partisi’nden Devlet Bakanı olan Bahattin Şeker, 28 Şubat’a karşı çıktığı için başta Hürriyet, Cumhuriyet ve Milliyet gazetelerinin hedefi olmuş ve askerlik hizmetini 1988’de dövizle yaptığı halde, 1999’da ‘sahte belgelerle bedelli askerlik yaptığı’ iddiasıyla 43 yaşında tekrar askere alınmıştı. Şeker, askerlik yapmadığı iddialarıyla ilgili olarak açtığı davayı kazandı; ancak mahkemenin kararı açıkladığı tarihte vatanî görevini tamamlamıştı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.