"50 Milyon dolar verseler de Fener'e gitmem"

"50 Milyon dolar verseler de Fener'e gitmem"
Transferi yılan hikayesine dönen Mehmet Topuz: "50 Milyon dolar verseler de Fenerbahçe'ye gitmem. 3 büyükleri tutmadım"

Kayserispor'un yıldız futbolcusu Mehmet Topuz'un transferinde belirsizlik sürerken, Beşiktaş için yaptığı açıklamanın yankıları da sürüyor. Kulübü Kayserispor'un Fenerbahçe ile, kendisinin ise Beşiktaş ile anlaşması üzerine gelişen olayların tartışması sürerken Mehmet Topuz'un daha önce verdiği bir röportaj ile bugün söylediklerinin çeliştiği ortaya çıktı.

'50 Milyon dolar verseler de Fenerbahçe'ye gitmem' diyen ve Beşiktaşlı olduğunu söyleyen Mehmet Topuz'un, 16 Mayıs 2007 yılında Ligtv.com.tr sitesinde Erdem Erol'a verdiği röportajda, 3 büyük diye tabir edilen takımları tutmadığını söylediği ortaya çıktı.

Fenerbahçe'nin Kayserispor'dan bonservisini aldığını açıkladığı milli futbolcu Mehmet Topuz, NTV'ye telefonla bağlanarak Beşiktaş'la anlaştığını ve çocukluktan beri Beşiktaşlı olduğunu dile getirmişti.

Topuz'un 16 Mayıs 2007 günü Ligtv.com.tr adlı internet sitesinde Erdem Erol'a verdiği röportajda 3 büyük diye tabir edilen Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ı kesin bir dille söylemediği ortaya çıktı.

Mehmet Topuz'un, Erdem Erol'a verdiği ve Cihan'ın da kaynak göstererek servis ettiği röportajın bir kısmı şöyle: 


- "3 BÜYÜKLERİ TUTMADIM" - 


- Futbolculara hep tuttuğun takım var mı diye sorulur. Futbolcular da 'küçükken bir takım tutuyordum ama artık profesyonelim, tutmuyorum' diyor.

Yok, ben şöyle söyleyeyim, benim abim Kayserispor Taraftarlar Derneği'ndeydi. Benim de elimden tutardı ve küçük yaşta maçlara götürürdü. Deplasmanlara bile götürürdü. Kayserispor aşkıyla büyüdüm. 1996 senesiydi diye hatırlıyorum, ilk maçıma çıktığımda stada çok değişik geldi bana. Hayal kursam imkansız gibi gelirdi bana. Kayserispor tribünlerinde ben taraftarken, bir gün baktım onlar beni seyrediyor. Düşünsene... Bana çok değişik gelmişti. O anı hiç unutamamam.. Saha yemyeşil ve cennet gibi birşeydi. 

- Sen Kayserispor taraftarısın ve 3 büyüklerden hiçbirini tutmadın yani.

Yok tutmadım. Küçük yaştan beri, kendimi bildim bileli hep Kayserispor'un maçlarına gidip geldim. O yüzden Kayserisporluyum. 

- Peki 3 büyüklerden hiç sempati duyduğun oldu mu?

Sempati duyduğum derken, Avrupa Kupalarında oynarlarken herkes gibi ben de onları tutuyorum. Sempati olarak sadece bu oldu.


KAYSERİSPOR'DAN KAFA KARIŞTIRAN AÇIKLAMA


Kayserispor Menajeri Süleyman Hurma, Mehmet Topuz'un transferi için Fenerbahçe ile anlaştıklarını, Topuz'un da kulüple el sıkışmasını beklediklerini söyledi.

Hurma, anlaşma sağlanamaması durumunda Mehmet Topuz'un sözleşmesi bitene kadar futbol yaşamını Kayserispor'da sürdüreceğini söyledi.

Beşiktaş ile Fenerbahçe'nin transfer etmek için büyük çaba sarfettiği Mehmet Topuz'la ilgili son noktayı Kayserispor Menajeri Süleyman Hurma koydu. Tecrübeli oyuncunun transferi konusunda Fenerbahçe ile prensip anlaşmasına vardıklarını, detaylar için Pazartesi gününe kadar söz verdiklerini belirten Hurma, Mehmet Topuz'un da Fenerbahçe kulübüyle anlaşmasını beklediklerini ifade etti. Beşiktaş kulübüne yönelik herhangi bir art niyetlerinin bulunmadığının altını çizen Hurma, siyah-beyazlı kulübün transfer için futbolcuyla görüşürken kulüple diyaloga girmeyerek etik dışı davrandığını dile getirdi.

Mehmet Topuz'un da 'Beşiktaşlıyım, siyah-beyazlı kulüpte oynak istiyorum' şeklinde demeçler verdiğini anımsatan Genel Menajer, kulüp olarak transferde mecburiyete itildikleri hissine kapıldıklarını anlattı.

Hurma, şöyle devam etti: "Pazartesi günü kulüp olarak mukavele uzatmak için Mehmet Topuz'la görüştük. Bu görüşmede parasal konularda anlaşamadığımız için dışarıdan gelecek teklifleri değerlendirme kararı aldık. Eğer olumlu gelişmeler olmazsa tekrar oturup konuşacaktık. Bu süreçte Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım Başkanımız Recep Mamur'u aradı ve İstanbul'da kendileriyle görüştü. Prensip olarak da anlaşmaya varıldı. Pazartesi gününe kadar da iç detaylarını görüşmek için müsaade istenildi. Bizde kulüp olarak kendilerine o müsaadeyi verdik. Aynı günün akşamında Beşiktaş'ın Mehmet Topuz'la anlaştığını duyduk. Bizim Beşiktaş'a karşı herhangi bir art niyetimiz bulunmamaktadır. Bu transferi istemezlik gibi bir durumumuz yoktur. Ancak bu transfer görüşmesini televizyondan öğrendik. Konuyla ilgili en küçük bir haberimiz yoktu. Çünkü o ana kadar Beşiktaş'la hiç görüşmedik. Oyuncumuzla bu konuyla ilgili bir bilgi vermedi. 1 gün sonra Yıldırım Demirören hem başkanımızı hem beni aradı. Ve biz kendilerine 'gayet tabiî ki oyuncunun duruşuna saygı göstereceğimizi, ancak Fenerbahçe Kulübü'yle de görüştüğümüzü ve Pazartesi gününe kadar kendilerine söz verdiğimizi' söyledik. Bunun üzerine Mehmet Topuz bir televizyona bağlandı ve "Ben Beşiktaşlıyım ve Beşiktaş'ta oynamak istiyorum' gibi beyanatlar verdi. Bu durum bizi birtakım mecburiyetlere itileceğimiz hissini verdi. Taraflar bize konuşurken 'Biz anlaştık siz hiçbir şey yapamazsınız' denilmeye çalışıldı. Oysa bu hiç etik bir tavır değil. Futbolcuyla konuşurken bir taraftan da bizimle görüşmeleri gerekmektedir. Çünkü bizimde başka angajmanlarımız var. Biz de Fenerbahçe Kulübü'yle anlaştık. Mehmet Topuz Fenerbahçe kulübüyle anlaşırsa anlaşır. Anlaşamazsa Kayserispor Kulübüyle sözleşmesi devam ediyor. Kendisi kulübümüzdeki serüvenine devam edecektir. Bunun haricinde yapabilecek bir şeyimiz yok. Bu durum bizim de istemediğimiz bir hal almıştır. Biz Beşiktaş Kulübü'nün tüm girişimlerini televizyonlardan öğrendik."

Kulüplerde sözleşmesi devam eden futbolcularla transfer görüşmesi yapmanın spor ahlakına aykırı olduğunu ifade eden Hurma, "Siz de takdir edersiniz ki onların karşısında da bir kulüp var. Bir futbolcu transfer edilirken kulübüyle de görüşülmelidir. Biz bir kulübüz bir söz verdik. Bu sözümüzü tutmak zorundayız. Benzer bir durumun Beşiktaş kulübüne yapıldığında bunu Beşiktaş kabul etmeyecektir. Hiçbir takım Beşiktaş'ın futbolcusu Holosko'yla anlaştık sizde anlaşmak zorundasınız diyebilir mi? Galatasaray'ın futbolcusu Arda'yı hiç kimse kulübüyle görüşmeden transfer ettik diyebilir mi? Bu futbol etiği açısından aykırıdır. Bir futbolcu transfer edilirken önce kulübüyle görüşülür." dedi.

Mehmet Topuz'un alacakları olduğuna ilişkin söylentileri de değerlendiren Hurma, "Kulübümüzde herhangi bir ödeme aksaklığı yaşanmamaktadır. Mehmet Topuz'a yapılan ödemelerin imzalı makbuzları bulunmaktadır. Biz profesyonel bir kulübüz. Bu tür sorumlulukları günü gününe yerine getiren bir takımız. Mehmet Topuz'a gecikmiş veya geciktirilmiş ödememiz bulunmamaktadır. Gayet tabi insanlar haksızlığa uğradıklarını düşünüyorsa istedikleri makamlara başvurabilirler. Bu konularda çok farklı hatta çirkin boyutlara varan dedikodular ortaya atılıyor. Bunun doğru olmadığını düşünüyorum. Bu ülkede yasalar var. Futbol Federasyonu'nun bu konudaki yasaları açık. Bizde profesyonel yöneticiler olarak bunları biliyoruz. Herkes istediği yere başvurabilir. Bizim tarafımızdan ödeme yapmama gibi tavrımız söz konusu değildir. Kaldı ki böyle bir alışkanlığımız bulunmamaktadır." şeklinde konuştu.

(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.