Yangın söndürme helikopteri düştü

Yangın söndürme helikopteri düştü
Aydın'ın Çine ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale eden bir yangın sönderme helikopterinin, Milas'taki Geyik Barajı'ndan su alırken düştüğü bildirildi.

Olay yerine arama kurtarma ekipleri sevk edildi.

Aydın'ın Çine ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale eden bir yangın sönderme helikopterinin, Milas'taki Geyik Barajı'ndan su alırken düştüğü bildirildi.

Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çine ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale eden ve Milas'taki Geyik Barajı'ndan su alırken düşen helikopterde 3 Rus ve 1 Türk pilot ile 1 orman görevlisinin bulunduğunu kaydetti.

Aydın, helikopterin düştüğü bölgeye ulaşan ekiplerin çalışma başlattığını kaydetti. 

Muğla'nın Milas ilçesinde bulunan Geyik Barajı'ndan su alırken düştüğü bildirilen yangın söndürme helikopterindeki personeli kurtarmak için çalışma başlatıldı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Aydın'ın Çine ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale ettiği öğrenilen ve suyunun bitmesi üzerine Milas'ta bulunan Geyik Barajı'ndan su aldığı sırada düşen Rus yapımı yangın söndürme helikopterde bulunan 3'ü Rus, 1'i Türk pilot ve 1'i Muğla Orman Bölge Müdürlüğü personeli 5 kişiyi kurtarmak için bölgeye ekipler sevk edildi.

Jandarma ve Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekiplerin bölgeye ulaştığı ve kurtarma çalışmalarına başladığı bildirildi. 

Bu arada, Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın'ın da kaza bölgesine gittiği öğrenildi.

Kurtarma çalışmalarını yapan ekiplerin, baraja düştüğü belirtilen helikopterdeki personeli kurtarmak için Marmaris'ten dalgıç talep ettiği ve dalgıçların bölgeye helikopterle gönderileceği kaydedildi.

Milas Kaymakamı; helikopterde bulunan 5 kişiden 3'ünün kurtulduğunu 2 kişye henüz ulaşılamadığını bildirildi. Jandarma ve orman ekipleri olay yerine ulaştı...

Muğla Valisi Ahmet Altıparmak, Milas'ta düşen helikopterde bulunan 5 kişiden 3'ünün kurtarıldığını, 2 kişiyi arama kurtarma çalışmaları için de dalgıçların bölgeye gönderildiğini bildirdi.

SAAT 15:26

Düşen helikopterdeki 2 Türk personele hala ulaşılamadı

 
Muğla'da yangına giderken düşen helikopterdeki 3 Ukraynalı pilot yüzerek kurtuldu. 

Orman Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, gölete düşen helikopterde bulunan biri pilot diğeri orman muhafaza memuru iki Türk'e henüz ulaşılamadı. Bodrum ve İzmir'den gelen kurtarma ekipleri personeli aramaya devam ediyor. (CİHAN)

SAAT 16:15

Dalgıçlar, kayıp pilot ve teknisyeni arıyor  

 
Muğla'nın Milas ilçesindeki Geyik Barajı'na düşen helikopterle ilgili arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kazadan sağ kurtulan 3 Ukraynalı, Milas Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Bodrum'dan gelen dalgıçlar, kazadan sonra baraj gölünde kaybolan 2 Türk mürettebatı aramaya başladı.

Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın'ın verdiği bilgiye göre düşen helikopter Milas Beçin'de konuşlu bulunuyordu. Aydın'ın Çine ilçesinde çıkan yangına müdahale etmek için saat 13:15'te 5 kişilik mürettebatla Beçin'den havalandı. Geyik Barajı'ndan su alıp yükselirken irtifa kaybederek göle düştü. 3 Ukraynalı personel kazadan sağ kurtuldu, yüzerek karaya çıktı. Başpilot Viktor Iytuynov, pilot yardımcısı Vyocheslav Shers Tabitav ile uçuş teknisyeni Volodymyr Koshel, Milas Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Düşen helikopterde bulunan emekli binbaşı Tanju Tezel ile orman muhafaza memuru Ali Ekin'e ise henüz ulaşılamadı. Bodrum'dan gelen dalgıçlar kayıpları aramaya başladı. Göl kışı şeridinin 100-150 metre uzağına düşen helikopterin enkazı, suyun 7-8 metre altında bulundu.


SAAT 16:18

Düşen helikopterin pilotu Bursa'da ikamet ediyor

 
Muğla'nın Milas ilçesi yakınlarındaki Geyik Barajı'na düşen helikopter pilotu Emekli Binbaşı Tanju Tezgel'in Bursa'nın Mudanya ilçesinde ikamet ettiği öğrenildi. Tezgel'in emekli olduktan sonra ünlü işadamı Cavit Çağlar'ın sahibi olduğu Nergis Havacılık A.Ş'de çalıştığı ve Çağlar'ın özel pilotluğunu da yaptığı öğrenildi.

Emekli Binbaşı Tezgel'in Mudanya ilçesi Güzelyalı Mahallesi'ndeki evinde kimsenin olmadığı bildirildi. Komşuları Tezgel'in çok iyi bir insan olduğunu söylediler.


SAAT 17:10

TEKNİK ARIZADAN DÜŞTÜĞÜ SANILIYOR


Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, yangın söndürme helikopterinin teknik bir arıza nedeniyle düştüğünü düşündüklerini söyledi. 

Aydın, "Helikopterin arkasındaki bir pilotumuz ve bir orman muhafaza memuru helikopterle birlikte göletin içerisinde. Civardaki dalgıçları hızlı bir şekilde bölgeye getiriyoruz. Dalgıçlar dalıyorlar, ancak su çok bulanık olduğu için önlerini görmekte zorluk çekiyorlar'' diye konuştu. 

Aydın, helikoptere henüz ulaşılamadığını, arama çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.


AYRINTILAR GELİYOR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.