Başörtülü yemin nasıl çileden çıkardı?

Başörtülü yemin nasıl çileden çıkardı?
Türk kökenli başörtülü milletvekilinin Belçika Parlamentosuna girmesi ve başörtüsüyle yemin etmesi, ayakta alkışlanırken Türkiye'deki malum medya çevrelerinin rahatsızlığı gözlerden kaçmadı. Her hangi bir protestonun ya da karşı koymanın yaşanmadığı yemin

Engin KAŞDAŞ'ın haberi...

Milletin iradesiyle TBMM'ye giren Merve Kavakçı'yı başörtüsünden ötürü neredeyse vatan haini ilan eden ve "bu kadına haddini bildirin" diyecek kadar ileri giden zihniyet, Belçika'da yaşayan Türk kökenli milletvekilinin başörtüsüyle parlamentoya girmesini ve başörtülü olarak yemin etmesini hazmedemedi.

Günlerdir, olayı diline dolayan malum çevreler yemin töreni öncesinde de gerek haberleri gerekse de röportajlarıyla ortalığı karıştırmaya çalıştı.

NTV'DEN "TÜRBAN KRİZİ" ISRARI

NTV'nin konuyla ilgili kışkırtıcı yayınları, yemin töreni sırasında da kullandığı haber başlığıyla zirveye ulaştı.

Yemin töreni öncesinde canlı yayına aldıkları başörtülü milletvekili Mahinur Özdemir'i köşeye sıkıştırmaya ve kışkırtmaya çalışan NTV, yemin töreninin ardından da konuyla ilgili haberi "Brüksel'de türban krizi" başlığıyla duyurdu.

LAİKLİĞİ KARIŞTIRDILAR...

NTV'nin haberinde "Türk kökenli milletvekilinin türbanıyla meclise gelmesi ve türbanıyla yemin etmesi Belçika'da da laiklik tartışmalarına neden oldu" yorumu dikkat çekti. 

ZORLA KRİZ TELLALLIĞI

Başlığın aksine, haberin içinde mecliste herhangi bir sorunun yaşanmadığını itiraf eden NTV, ellerinde "Allah yok" pankartları ile Brüksel Parlamentosu önünde toplanan 20 kişilik çapulcu grubun eylemini büyük bir olaymış gibi dünyaya duyurdu. haberdeki ifadeler şöyle: "Beklenen gerginlik yaşanmadı. Laikliğe aykırı olduğunu iddia ettiler ama mecliste her hangi bir itirazda bulunmadılar. Kendisi de sağ elini kaldırarak yemin etti. Yemininin ardından ayakta alkışlandı. Ama muhalefet bu konuyu meclise getirecek. Meclisin önünde de 20 kişi protesto için toplandı ve ellerinde "Allah yoktur" yazılı pankartlar taşıyorlardı."

BAŞÖRTÜLÜ ÖZDEMİR AYAKTA ALKIŞLANDI

Oysa, 26 yaşında Belçika parlamentosuna seçilen en genç milletvekili olmayı başaran başörtülü vekil Mahinur Özdemir, gerek parlamentoya girerken, gerekse başörtüsüyle yemin ederken her hangi bir sorun yaşanmadı. Belçika parlamentosunu oluşturan vekiller, başörtülü Özdemir'i, yemininin ardından ayakta alkışladı.

HABERVAKTİM.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.