Cevap bekleyen sorular

Cevap bekleyen sorular
Genelkurmay Askeri Savcılığı “Millete Komplo” belgesinin fotokopi olduğu gerekçesi ile ‘Kovuşturmaya yer yok’ kararı verirken, Genelkurmay emri ile hareket eden Askeri savcılığın yaptığı kafaları daha da karıştıran açıklaması, geri

Her fırsatta TSK’nın belli kesimlerce yıpratıldığı iddiasını ortaya atan Genelkurmay’ın acilen kafalardaki soru işaretlerini gidermesi gerektiği belirtiliyor. Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ’un bugün saat 11.00’de yapacağı basın toplantısında bu sorulara cevap verip vermeyeceği merak ediliyor.

FOTOKOPİ OLDUĞU İÇİN YOK SAYILDI
Ergenekon tutuklusu emekli Albay Levent Göktaş'ın avukatının bürosunda bulunan, millete ve hükümete komplo planlarının yer aldığı belgeyle ilgili Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan soruşturma önceki gün tamamlandı. 

Jandarma, Emniyet ve Adlî Tıp'ın raporlarındaki tespitleri dikkate almayan savcılık, imzanın Albay Dursun Çiçek'e ait olup olmadığına dair herhangi bir delil bulamadığını kaydetti. Kirli planı içeren belgeyi ise, 'fotokopi' gerekçesiyle yok saydı. Savcılık, başta, Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Polis Dairesi’nin ‘İmza Albay Çiçek’in el mahsulü’ yönündeki görüşü ve TUBİTAK raporu olmak üzere, Albay Çiçek aleyhine hiçbir delili önemsemedi. Açıklamada, 'belgenin Genelkurmay Başkanlığı'nda hazırlanmadığı, gerek elektronik ortamda, gerekse yazılı kayıtlarda böyle bir belgeye rastlanılmadığı' belirtildi. Açıklamanın sonunda, "Belgenin hazırlanması ve herhangi bir kişiye verildiğine ilişkin şüpheli (Albay Çiçek) hakkında delil bulunmadığından, soruşturma konusu olay ve Çiçek ile ilgili itiraz yolu açık olmak üzere kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmiştir" denildi. Askeri savcılığın özetlenen açıklaması kafalarda soru işaretleri oluşturdu. 

GENELKURMAY BU SORULARA CEVAP VEREBİLECEK Mİ?

Millet, her fırsatta TSK’nın yıpratıldığını iddia eden kesimlerin ve en başta da Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ’un bugünkü basın toplantısında şu soruları cevaplamasını bekliyor:

- Soru 1: Başrol oyuncusu Albay Dursun Çiçek’in evini aramak için neden 5 gün beklediniz. Çiçek bu süre zarfından delil karartamaz mı? 

- Soru 2: Askeri savcılık el koyduğu 14 bilgisayar hardiski ve bunların bağlı olduğu Serveri (Ana sunucular) 1 günde nasıl incelendi?

- Soru 3: Albay Dursun Çiçek’in imzasını değiştirdiğinin raporlarla kanıtlanmasına rağmen Askeri savcı bunu neden görmezden geldi? 

- Soru 4: Millete Komplo belgesinin yayınlandığı 12 Haziran günü derhal yayın yasağı aldırılacak kadar duyarlı olan kesimler, Jandarma Kriminal raporunu çarpıtarak yayınlayan basın organları ve raporu sızdıranlar hakkında neden işlem yapmadı? 

- Soru 5: Bu konularda uzman olan Emniyet’in raporu neden dikkate alınmadı? 

- Soru 6: Ofisinde “Millete Komplo” belgesi bulunan Ergenekon sanığı Av. Serdar Öztürk'ün ifadesine niçin başvurulmadı? 

- Soru 7: Belgenin Genelkurmay Karargâhı’nda hazırlanmadığı tespitine neye dayanarak vardınız?.. İmza Albay Dursun Çiçek’e ait ise, neden mahkeme yerine Askeri savcılık karar verdi? Askeri Savcılığın, mahkeme yerine geçerek nihai karar vermesi Ceza Muhakemeleri Kanununa aykırı değil mi?

- Soru 8: Kurmay Albay Dursun Çiçek’in, Askeri savcılık ifadesinde attığı değişik imzayı neden tümüyle soruşturma dışı bıraktınız?

- Soru 9: Fotokopi olduğunu iddia ettiğiniz belgenin bir aslının olduğu gerçeğini neden görmezden geliyorsunuz?

- Soru 10: Kurmay Albay Çiçek’in Ergenekon sanıklarıyla ilişkilerini neden soruşturmadınız?.. Neden 12 gün sivil savcıların Dursun Çiçek’i sorgulamasını engellediniz?.. Kurmay Albay Çiçek’in evindeki bütün bilgi ve belgeleri neden 5 gün sonra incelediniz?..

- Soru 11: Gerçek oldukları ortaya çıkan Darbe Günlükleri, BÇG ve CÇG raporları ile ilgili bugüne kadar ne tür işlem yaptınız?.. Sivil toplum örgütlerini fişleyen Andıç’ı hazırladığı ortaya çıkan Albay Dursun Çiçek ve bu tezgahın içinde yer alan muvazzaf subaylar hakkında bugüne kadar neden soruşturma yapmadınız?

- Soru 12: Önümüzdeki Yüksek Askeri Şûra (YAŞ) toplantısında TSK, demokrasi ve hukuk devleti ilkeleri ile bağdaşmayan davranış ve düşüncelere sahip personeli bünyesinden atacak mı?

HASAN TOSUN - MURAT ALAN / VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.