Bu da Hahamların organ mafyası!

Bu da Hahamların organ mafyası!
ABD'de aralarında Yahudi din adamları, siyasetçi ve belediye başkanlarının da bulunduğu, 44 kişilik kara para aklama ve organ ticareti örgütü çökertildi

ABD, son yılların en geniş çaplı kara para aklama ve organ ticareti şebekesine yapılan baskınla çalkalanıyor. ABD'nin New Jersey ve New York şehirlerinde Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından yürütülen operasyonlar çerçevesinde aralarında beş haham, iki politikacı ve üç belediye başkanının bulunduğu 44 kişi, 3 milyon doları aşan uluslararası kara para aklama ve organ ticareti suçlamasıyla tutuklandı. FBI'nın 2 yıldır yakından takip ettiği organize şebekenin yardım dernekleri çatısı altında organ ticareti gerçekleştirdiği, 10 bin dolara satın alınan böbreklerin 160 bin dolara satıldığı öğrenildi. 

HAHAMBAŞI BAŞROLDE

Soruşturmada, kara para aklama, haraç, sahte markalı ürün ve organ ticareti yapan şebekenin, milyonlarca doları yine Yahudi din adamlarının işlettiği hayır kurumları üzerinden akladığı ortaya çıktı. Şebekenin ABD'nin yanısıra İsviçre ve İsrail ile de aktif bağlantısı olduğu belirtildi. Suriye Yahudi Cemiyeti ve Brooklyn Sinogogu Hahambaşı Saul Kassin'in 2007-2009 yılları arasında sahte Gucci ve Prada marka ürünleri satmaktan elde edilen milyonlarca doların aklanma işleminde rol oynadığı belirlendi. Tutuklananlardan 15'inin kara para aklama işleri ile direk bağlantısı tespit edilirken, şebekenin kamu yolsuzluklarına karıştığı da ortaya çıktı. Soruşturma kapsamında tutuklanan belediye başkanları ve politikacılar ise şehirdeki inşaat sektörü yolsuzluklarına karışmakla suçlanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.