Rektörlerin 28 Şubat özlemi!

Rektörlerin 28 Şubat özlemi!
Rektörlerden Jandarma’ya: Korku yaratın, Kur’an yaşını 12’den aşağıya düşürmeyin, biz Kubilay olmaya hazırız

Hakan GÜNDÜZ'ün haberi...

Ergenekon terör örgütü soruşturmasında Ahmet Necdet Sezer tarafından göreve getirilen rektörlerin Jandarma Genel Komutanlığı’nda yaptıkları toplantıda Jandarma Genel Komutanlığı’ndan 28 Şubat’taki MGK toplantısında alınan kararların uygulanması talebinde bulundukları ve Kur’an’a getirilen 12 yaş sınırlamasının korunması için mücadele edilmesini istedikleri belirlendi.

Ergenekon terör örgütüne yönelik hazırlanan 3. iddianamede yer alan bilgilere göre, Ahmet Hurşit Tolon ve Mehmet Şener Eruygur’dan ele geçirilen dijital verilerde, “Rektörlerle Toplanti.pdf” isimli 5 sayfadan oluşan bir “pdf” dosyası bulundu. 19 Eylül 2003 tarihinde Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı’nda rektörlerle yapılan toplantıda konuşulan konuların yazıldığı belgede çok ilginç detaylara ulaşıldı.

Belgeye göre Jandarma yetkilileri ile rektörlerin bir araya geldiği toplantıda, üniversiteler, Kredi Yurtlar Kurumu, özel yurtlar, eğitim kurumlarındaki irticai yapılanmalar, 28 Şubat’ın öneminin tekrar kavranması, bazı polis okulları, İmam Hatip Liseleri, türban, bazı valiler, sivil toplum kuruluşları, hükümetin icraatları, Jandarma’nın görevlerini daha etkin uygulaması konularının konuşulduğu belirtiliyor.

Belgede rektörlerden 15-20’sinin “KUBİLAY” olmaya hazır olduğunu söyledikleri ve ayrıca 25 Ekim 2003’te öğretim üyelerinin cüppeleriyle Anıtkabir’e yürüme kararının da bu toplantıda alındığı anlaşılırken, toplantıya İstanbul Üniversitesi, 9 Eylül Üniversitesi, Erzurum Üniversitesi, Malatya Üniversitesi, Trabzon Üniversitesi, Samsun Üniversitesi rektörlerinin iştirak ettiği tespit edildi.

ADD Genel Merkezi’nde ele geçirilen (7) nolu CD içerisinde, “JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI’NIN BRİFİNGİ.doc” isimli dosyada, “JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI’NIN BRİFİNGİ” başlığı altında, toplantıya katılanlar ve toplantıya katılan rektörler tarafından gündeme getirilen konuların yazdığı, bu konuların maddeler halinde sıralandığı görüldü. Sıralanan maddeler arasında Jandarma ile rektörlerin üzerinde mutabık oldukları korkunç konular yer alıyor. Sözkonusu toplantı ile ilgili hazırlanan belgede şu konular yer alıyor:

-“Jandarma olarak 3000 öğrenciye burs temin ediyorsunuz ve onları Atatürk izcileri yapmışsınız, ancak Türkiye’de 15 milyon öğrenci var ve karşı görüş milyonlar çapında etkili.”

28 ŞUBAT KARARLARI NE OLDU
-“28 Şubat kararlarına ne oldu? Tam bir kaos var. Niye geri adım atıldı? Şimdi yeni zihniyet hükümetin yanlış uygulamalarını takip edelim, ikaz edelim şeklinde. 28 Şubat sonrası çıkarılan kararlar var 18 civarında, sadece 8 yıllık öğretim uygulanıyor, onu da kadük etmeye çalışıyorlar. Neden o kararların üzerine gidilmiyor?”

TÜRK HALKI GÜCE TAPAR
-“Türk halkı kadar dedikodudan ve günlük olaylardan etkilenen bir halk dünyada yok. Örneğin İsveç’te dışişleri bakanı öldürüldü ve bizim köşe yazarları “İsveç Euro’ya geçer, zira öldürülen bakan euroyu savunuyordu” dediler. Ama halk euroya geçmedi. Türk halkı değişik güce tapıyor.”

BİZİM GÖZÜMÜZ KARA
-“Bizim gözümüz kara. Ordu bir güç. Üniversiteler bir güç. Birbirimizi korumalı ve CHP’yi ne olursa olsun yanımıza çekmeliyiz. Türkiye’nin geleceğini beraber çizmeli ve müttefiklerimizin adedini arttırmalıyız. Basın CHP’yi duyurmuyor. Onlar ne yapsın.”

-“YSK kararı çok önemli. Eğer yerel seçimleri de bunlar çoğunlukla (60 ve üzeri) alırsa, sonumuz İran olur.”

-“Ayrıca 12 Ekim’de AKP kongresi var. Milli görüşçüler ile yol ayırımındalar. AKP’de yönetimden rahatsız olan kesim var. Neticede hepsi dinci. Milli görüşçüler de teslimiyetçi ve tavizci olmaktan çok rahatsızlar. 200 kişiye varan rahatsız bir kesim tahmin ediliyor. Ama iktidar eldeyken bunların kolay kolay çözülmeleri beklenmemeli. YSK kararı dincilerin aleyhine olursa, o zaman meclis aritmetiği çok değişecektir. 66 vekil önemli değişiklik yapabilir. Yeni seçimlere gitmektense, bu en iyi seçenek. Zira halka güven olmaz. Yeni seçimlerde daha büyük bir başarıyla iktidara gelebilirler.”

KUR’AN YAŞI 12’DEN AŞAĞI DÜŞMESİN
-“Bir insan 12 yaşına kadar temel karakter ve bilinç sahibi oluyor. Doğayı ve çevresini sorgulamayı, sebep-sonuç ilişkisi kurabilmeyi öğreniyor. O nedenle Kur’an kursu yaşının 12 üzerinde olması çok önemli.”

-“Yeni ve önemli bir döneme giriyoruz. Üniversiteler açılıyor. Bu dönemde gözümüzü karartmalıyız. Bu sene İstanbul Üniversitesi’ne 11 bin başvuru oldu, 170 tane de türbanlı başvurdu.”

-“Üniversiteler ve Ordu gibi zinde ve Atatürkçü kurum ve kuruluşlar bir araya gelmeli ve ciddi bir çalışma programı yaparak birleşmeli ve planlı faaliyetleri uygulamalıyız.”

-“3 kuvvet komutanı, Jandarma ve Genelkurmay Başkanı büyük bir güç. Atatürkçü Düşünce Derneği ile bazı sivil toplum örgütleri bazı şeyler yapmalı.”

-“Biz Atatürkçü devrimci rektörler olarak mücadeleye hazırız. Bu mücadelede herkesin ışığı önemli. Eğer idari yapı bu şekilde devam ederse sonumuz kötü.”

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.