Yarbay’a zina terfisi

Yarbay’a zina terfisi
Her yıl düzenlenen YAŞ toplantılarında binlerce masum dindar subay ve astsubay, sudan gerekçelerle ordudan atılırken, evli askeri Hakim Zekeriya Duran’ın fuhuş yaptığı iddialarından sonra istifa etmek istemesine rağmen ‘Yarbaylık’tan &ls

Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşavirliği’nde görevli askeri Hakim Zekeriya Duran’ın beş yıldızlı bir otelin aşçısı olan S.Ö’nün eşi Ş.Ö ile yasak aşk yaşadıktan sonra terfi ettirildiği ortaya çıktı. Geçtiğimiz Temmuz ayında S.Ö’nün eşi Ş.Ö’ye açtığı boşanma davasıyla ortaya çıkan skandala göre, Askeri Hakim Albay Zekeriya Duran üç yıl boyunca Ş.Ö. ile birlikte oldu. Bu durumu öğrenen Ş.Ö’nün kocası ise hem askeri savcılığa suç duyurusunda bulundu hem de boşanma davası açtı. Zina olayını doğrulayan Duran’ın, bunun üzerine istifa etmek istediği, ancak Genelkurmay Adli Müşaviri Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu’nun ısrarı üzerine istifasını geri çektiği öğrenildi. Askeri teamüllere aykırı hareket eden Zekeriya Duran, yarbaylıktan albaylığa terfi ettirildi. 

EVLİ BİR KADINLA ÜÇ YIL BİRLİKTE OLDU
Kendisi de evli olan ve evli ve iki çocuk sahibi bir kadınla da üç yıl boyunca birlikte olan Albay Zekeriya Duran’ın, Genelkurmay’ın hukukçusu olarak görev yapmaya devam edecek olması manidar bulunuyor. Duran, Ergenekon sanığı emekli Orgeneral Hurşit Tolon’un evinin aranması sırasında Tolon’un evine gitmişti. Duran aynı zamanda Dağlıca baskını nedeniyle Genelkurmay Askeri Savcılığı adına bilgi isteyen kişi olarak biliniyor. 

SKANDAL, MESAJLARLA ORTAYA ÇIKTI
Genelkurmay Başkanlığı’nın hukuki incelemelerinde ön planda olan Albay Duran’ın zinada bulunduğunun ortaya çıkması, Ş.Ö’nün kocası S.Ö’nün boşanma davası açmasıyla ortaya çıkmıştı.
Ankara’da beş yıldızlı bir otelin aşçısı olarak çalışan S.Ö’ye, boşanma davası açmadan önce kendisine gelen mesajlarda ve video kayıtlarında karısının kendisini aldattığı söylenmişti. S.Ö., bunun üzerine eşinin yanına giderek CD’yi bir kez de birlikte izlemek istemiş, ancak eşi Ş.Ö., karakola sığınmıştı. Bayan Ş.Ö., karakoldaki ifadesinde Yarbay Duran ile 3 yıldır yasak aşk ilişkisi içinde olduklarını itiraf etmişti. 

“BEN ASKERİM, KOCAN BANA BİR ŞEY YAPAMAZ”
S.Ö.’ye gelen altı mesajda, askeri savcılıkta görevli hakim Yarbay (şimdi Albay) Zekeriya Duran’ın, S.Ö’nün eşi Ş.Ö’yü kandırarak cinsel ilişkiye girdiği ve bunu da videoya kaydederek internete yüklediği belirtilmişti. Mesajlarda, Duran’ın Ş.Ö’yü başka kişilere de teklif ettiği, kendisinin asker olmasından dolayı ‘Kocan bana bir şey yapamaz’ dediği yazılmıştı. Eşine iftira atıldığını düşünen S.Ö ise eşi Ş.Ö ve o dönemde Yarbay olan Zekeriya Duran’ın çekilmiş seks görüntüleri ve otomobildeyken çekilmiş görüntülerinin olduğu bir zarf almış ve daha sonra boşanma davası açmıştı. 

“BANA NASIL ULAŞTINIZ?”
Söz konusu iddialarla ilgili Vakit’in ulaştığı Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşavirliği’nde görevli Askeri Hakim Albay Zekeriya Duran’ın, sorularımızı cevaplamaktan kaçınarak, “Bana nasıl ulaştınız? Size telefon numaramı kim verdi? Konuşmak istemiyorum” demesi dikkat çekti.

“BENİM HAYATIM SİZİ İLGİLENDİRMEZ!”
İddialarla ilgili ulaştığımız S.Ö’nün eşi Ş.Ö’nün ise sinirli ve panik hali dikkat çekti. Ş.Ö’ye, karakolda verdiği ifadelerde Duran ile üç yıl süren ilişkilerini itiraf etmesini hatırlatmamız üzerine panikleyen Ş.Ö, “Size ne benim hayatımdan, size ne benim ilişkimden, bana nasıl ulaştınız, benim hayatım sizi ilgilendirmez. Sizinle konuşacak bir şeyim yok, gidin avukatımla konuşun” dedi.

S.Ö’YÜ GENELKURMAY’A ÇAĞIRMIŞLARDI
Hem Duran’ın hem de Ş.Ö’nün üç yıldır birlikte olduklarını itiraf ettiği zina skandalından sonra aldatılan koca S.Ö, Albay Duran hakkında Cumhuriyet Savcılığı ve Genelkurmay Adli Müşavirliği’nde suç duyurusunda bulunmuştu. S.Ö.’yü cep telefonundan arayan ve kendisini “Genelkurmay’da görevli Başçavuş Ömer” diye tanıtan bir kişi “Adli Müşavirimiz görüşecek” gerekçesiyle Genelkurmay’ın önüne çağırmış, ancak S.Ö. gitmeyip bu durumu da savcılığa ayrı bir dilekçeyle 7 Temmuz’da bildirmişti. 

YARBAY: SOSYAL İLİŞKİM VAR
Askeri Savcı Albay Zekeriya Duran, iddialar ile ilgili olarak kendini böyle savunmuştu: “Zehirli ağacın meyvesi de zehirli olur. Hanımefendiyle benim sosyal bir ilişkim var. Zaten hanımefendinin derdest bir boşanma davası var. Hanımefendi saygın bir bayan, son derece saygın bir isim. Ben cinsel ilişki görüntülerinden bilgi sahibi değilim ve o görüntülerin bana ait olup olmadığını söyleyemem. Ama bir eve iki kamera konuluyorsa, bunlar lazer güdümlü ve uzaktan kumanda ile yönlendirilip takip edilebiliyorsa, bunun baştan sona bir komplonun ürünü olduğu anlaşılıyor. Komployu düzenleyenler akıllarınca masum bir koca buluyor ve kamuoyuna böyle yansıtmaya çalışıyor ve onun üzerinden de yıpratma harekâtına girişiyor. Biz de bunu soruşturuyoruz, tahkikatını yürütüyoruz. Bu kocanın nasıl kullanılmak istendiğini de biliyorum...” 

- Sizin cinsel ilişki anında çekilmiş görüntülerinize ne diyeceksiniz? 
- Ben o görüntüleri görmedim. Görmediğim bir görüntü hakkında tek bir söz söylemem. Araçtaki görüntüler ise sosyal ilişki anında çekilmiş görüntülerdir. 

ZEKERİYA DURAN KİMDİR?
Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşavirliği’nde görevli Albay Zekeriya Duran, TSK’nın içindeki yolsuzluk ve rüşvet davalarına baktı. Duran, TSK’daki askeri inşaat ihalelerini de incelemişti. 

Ergenekon soruşturması kapsamında Ankara’da gözaltına alınan Hurşit Tolon’un evine gelerek yapılan işlemlerde görev alan Duran, bir gazetenin Dağlıca baskını haberlerinden sonra, Genelkurmay Askeri Savcılığı adına bilgi isteyen kişi olarak biliniyor.

YENER DÖNMEZ/VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.