Netanyahu fena köpürdü

Netanyahu fena köpürdü
Filistin'i işgal altında bulunduran ve Filistinlilere etnik soykırım ve temizlik uygulayan İsrail'in aşırı sağcı Başbakanı Netanyahu, Ahmedinejad'ın "Siyonizm katliam yapıyor" sözlerinden sonra köpürdü.

İRAN MEYDAN OKUDU-FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

BM'DE İSRAİL'E İKİNCİ 'ONE MİNUTE' ŞOKU - TIKLAYINIZ

ERDOĞAN PERES'E SERT ÇIKTI-VİDEO İÇİN TIKLAYIN

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na hitap eden İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, İran'ın nükleer silah elde etmesinin engellenmesini istedi. İsrail lideri, bunun yöntemiyle ilgili bir yorum yapmadı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ardından kürsüye gelen Benjamin Netanyahu, Yahudi soykırımı ile ilgili sözleri nedeniyle İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'a yüklendi. Netanyahu, İran'in sadece İsrail'e tehdit oluşturduğunu düşünenlerin yanıldığını öne sürdü. 

İran rejiminin fanatizm, barbarlık ve köktendincilikle suçlayan Netanyahu, Nazi yetkililerinin Yahudilere yönelik planlarını içeren tutanakları sallayarak 'Bunlar mı yalan?" dedi. İsrail Başbaaknı, Hitler'in yardımcısı Heinrich Himmler'in Aushwitz kampının planların üzerindeki imzasını da gösterdi. 

Ahmedinejad'ın konuşmasının boykot edenleri öven Netanyahu, konuşmayı dinleyenlere ise "Utanmıyor musunuz? Hiç mi terbiyeniz yok?" diye sordu. 

İsrail Başbakanı, Gazze saldırıları nedeniyle İsrail'i savaş suçlusu ilan eden BM İnsan Hakları Konseyi'ni de eleştirdi. Netanyahu, Hamas'ın roket fırlatmasını gerekçe göstererek Gazze'ye yönelik saldırıları savundu.

Netanyahu'nun konuşması sırasında İran ve Lübnan sıralarının boş olduğu görüldü. Filistin temsilcisi ise konuşmanın ortasında salonu terk etti.

(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.