Genç kızın başörtüsü başında yaktılar

Genç kızın başörtüsü başında yaktılar
Avusturya'nın Graz Eyaleti'nde bir Müslüman kız öğrencinin başörtüsü, başındayken sınıf arkadaşları iki kız tarafından yakıldı. Avusturyalı kızların, 15 yaşındaki Müslüman sınıf arkadaşlarını önce sıkıştırdıkları ve daha sonra da başörtüsünü yaktıkları bi

Avusturya medyasının haberine göre olay, Graz Eyaleti'nde Katolik Yardımlaşma ve Dayanışma Örgütü Caritas'a ait olan bir ekonomi meslek lisesinin düzenlediği bir gezi esnasında yaşandı. Bir açıklama yapan okul idaresi, eylemin dini argümanlardan değil, kızlar arasında yaşanan 'özel anlaşmazlık'lardan kaynaklandığını belirtti. Caritas Sözcüsü Harald Schmied da, olayı okul için 'gayet sıradışı' olarak nitelendirdi. Schmied, "Neyse ki yanmaya başlayan başörtü hemen söndürüldü." dedi. 

Mağdurun annesi olaydan bir gün sonra okul idaresine şikayette bulundu. Okul idaresi, başörtüsünü yakma girişimde bulunan iki kız öğrenciye yazılı ihtarname gönderdi ve benzeri bir olayın tekrarı durumunda okuldan uzaklaştırılacakları uyarısında bulundu. 

İSLAM CEMAATİ: OLAYI ALARM OLARAK ALGILAMAK GEREK
Olayın duyurulması üzerine Avusturya İslam Cemaati Basın Sözcüsü Carla Amina Baghajati de konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Anlık bir dehşete kapılmaktan ziyade, olayın alarm olarak algılanması gerektiğini ifade eden Baghajati, "Öğrenciler diğer bir öğrencinin başörtüsünü yakıyorlarsa, bütün kırmızıçizgiler ihlal edilmiş demektir. Bu olaya genel toplumsal pencereden bakılmalıdır. Müslümanlara ve yabancılara karşı eylemlerin arttığı ve genel bir toplumsal soğukluğun mevcut olduğu bir toplumda maalesef eylemler fiziki saldırılara dönüşüyor." dedi.

(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.