Mahya ile başladılar, bakın yeni provokasyonları ne?

Mahya ile başladılar, bakın yeni provokasyonları ne?
İstanbul’un kurtuluşu dolayısıyla İstanbul’daki camilere asılan tartışmalı mahya provokasyonundan sonra şimdi de yeni “milli günler” icat etmeye başladılar.

ALİ ŞİNASİ'NİN ÖZEL HABERİ...

Yöneticileri Ergenekon sanığı olan bazı sivil toplum kuruluşları, “yeni ulusal günler” ihdas etmek için kolları sıvadılar. Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Çağdaş Eğitim Vakfı ve CHP, DSP, İP, YP “Kutlaması yapılmadığı için ihmal edilen Cumhuriyet değerleri için yeni ulusal günler” icat etmeye karar verdiler. Üzerinde mutabakat sağlanan ilk iki gün belirlendi. Buna göre; 15 Ekim “Nutuk Günü”, 20 Ekim ise “Gençliğe Hitabe Günü” olarak tayin edildi. Önümüzdeki dönemde yeni özel gün tayinlerinin yapılması da kararlaştırıldı.  

Milli gün ve haftaları az bulan bazı sivil toplum kuruluşları tarafından yeni gün ve haftalar icat edilmeye başlandı. 

İstanbul’un kurtuluşu dolayısıyla İstanbul’daki camilere asılan tartışmalı mahya provokasyonundan sonra şimdi de yeni “milli günler” icat etmeye başladılar.

Yöneticileri Ergenekon sanığı olan bazı sivil toplum kuruluşları, “yeni ulusal günler” ihdas etmek için kolları sıvadılar.

Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Çağdaş Eğitim Vakfı, “Kutlaması yapılmadığı için ihmal edilen Cumhuriyet değerleri için yeni ulusal günler” icat etmeye karar verdiler. Üzerinde mutabakat sağlanan ilk iki gün belirlendi. Buna göre; 15 Ekim “Nutuk Günü”, 20 Ekim ise “Gençliğe Hitabe Günü” olarak tayin edildi. Önümüzdeki dönemde yeni özel gün tayinlerinin yapılması da kararlaştırıldı. İhdas edilen yeni günlerle ilgili kutlama programlarına siyasi partilerden CHP, DSP, İP ve Yeni Parti de destek verdiğini açıkladı.

ARARAT: “YAYGINLAŞTIRARAK KUTLAYACAĞIZ”
ADD Genel Sekreteri İzzet Polat Ararat, konuyla ilgili verdiği bilgide, bu kararların oybirliği ile alındığını belirterek, “Büyük Önder 15 Ekim 1927 günü okumaya başladığı Söylev’ini 20 Ekim günü ‘Gençliğe Hitabe’ ile sonlandırmıştır.Atatürkçü Düşünce Derneği tüm şube ve temsilcilikleri, bu anlamlı günü siyasi partiler, sendikalar, dernekler, meslek odaları, vakıflar v.b gibi kuruluşlarla ortak düzenledikleri törenlerle kutlayacaktır” dedi.

Ararat, şunları kaydetti: “Gençliğe Hitabe aynı zamanda bağımsız, demokratik, laik, hukuk devletinin savunulması için bir vasiyet niteliğindedir. Bu vasiyet başta gençlerimiz olmak üzere tüm Cumhuriyetçi kişi ve kuruluşları kapsamaktadır ve bir muhasebe günüdür. Atatürkçü Düşünce Derneği tüm şube ve temsilcilikleri, bu anlamlı günü siyasi partiler, sendikalar, dernekler, meslek odaları, vakıflar v.b gibi kuruluşlarla ortak düzenledikleri törenlerle kutlayacaktır.”

İLK KEZ KUTLAYACAĞIZ
ADD Genel Sekreter Yardımcısı Elif Çuhadar ise, genel yönetim kurulunun aldığı karar uyarınca “Gençliğe Hitabe Günü”nü ilk kez kutlayacaklarını belirterek, CHP, DSP ve İP Gençlik Kolları’nın da destek verdiğini söyledi. Çuhadar, “20 Ekim’i gençliğin sorgulama günü olması nedeniyle anlamlı bulduk. Bu nedenle kutlanması kararını aldık. Demokratik kitle örgütleriyle program yapılacak. Bunu gençlik kollarımız üzerinden yürütüyoruz. Siyasi parti gençlik kollarıyla birlikte düzenleyeceğiz. CHP, DSP, İP, Yeni Parti’den konuşmacı talebi geldi” dedi.

HABERVAKTİM.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.