Obama'dan Erbakan taktiği

Obama'dan Erbakan taktiği
'Türkiye'yi ve dünyayı siz değiştireceksiniz.' Erbakan Hoca'nın en çok kullandığı söylemlerdendi. Şimdi aynı söylemi Barack Obama, 'Amerika'yı ve dünyayı siz değiştireceksiniz' şeklinde dile getiriyor.

Siyah. Babası Afrikalı ve Müslüman kökenli. Kendisi Hıristiyan olsa da biyolojik olarak Müslüman bir babanın kanını taşıyor. Illionis eyaleti Senatörü. ABD’de Kasım ayında yapılacak seçimlerde Demokrat Parti’den aday olmak için Hillary Clinton ile yarışıyor. Seçim başarısını önlemek için 'gizli Müslüman', 'Beyaz Saray'ı El Kaide'ye teslim edecek', 'dinden dönmüş' propagandasına maruz kalıyor.

FARAKHAN’DAN öVGü ALMIŞTI
'Ahmedinejad ile görüşeceğim', 'Müslüman ülkeleri dinleyeceğim', ‘Irak'a girmemeliydik' dediği için neo-muhafazakarlar tarafından anti-Amerikancı olarak lanse ediliyor. Nation of Islam (İslam Milleti) lideri Farakhan kendisini övdüğü için, “Bakın radikal Farakhan’dan övgü alıyor’ denilerek, seçmenlerden kendisine oy verilmemesi isteniyor.

EN çOK KONUŞULAN İSİM
Yukarıdaki sözleri söylediği için İsrail lobisi ‘Bu adam İsrail karşıtı’ mesajı verince, İsrail’e övgü yağdırıyor. Daha birkaç ay önce, kendisine ‘sıfır’ şans verilirken, ön seçimlerde Hillary Clinton’a karşı gösterdiği başarısı, kişiliği ve söylemleriyle Amerikan siyasetinde bugün en çok konuşulan, en çok tartışılan isimlerinden başında geliyor.

HOCA İLE HANGİ öZELLİĞİ TAŞIYOR?
Gittiği her yerde, stadyumlarda, kapalı spor salonlarında, kiliselerde ‘değişim’ sloganıyla kalabalıkları peşinden sürükleyen Barack Hüseyin Obama’nın seçim kampanyalarında öne çıkan önemli bir özelliği, Türk siyasetine damgasını vurmuş, bir dönemin ‘Efsane Başbakanı’ olarak adlandırılan Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın özellikleriyle büyük oranda benzerlik gösteriyor.

ERBAKAN HOCA NE YAPARDI?
Erbakan Hoca, miting yapacağı illere gitmeden önce, o illerin tarihi, sosyal, ekonomik ve kültürel özellikleriyle ilgili genel bir çalışma yapar ve miting alanında, coşkulu kalabalığa hitap ederken, o ilin tarihte gösterdiği kahramanlıklarından, sosyo-kültürel ve ekonomik başarısından örnekler verirdi. Erbakan Hoca'nın bir diğer söylemi ise Türkiye ve dünya düzeninin o ildeki insanların göstereceği başarıya bağlı olduğu şeklindeydi.

OBAMA DA AYNISINI YAPIYOR
Obama da, başkanlık ön seçimlerinde miting yapacağı eyaletle ilgili öncesinden bilgi edinir ve sahneye çıktığında kendisini bekleyen coşkulu kalabalığa o eyaletin ya da şehrin başarılarından söz ederken, o eyaletteki insanların göstereceği başarının Amerika ve dünyayı değiştirebileceğini ifade ediyor.

Obama'nın bir diğer özelliği ise, miting alanında kendisini bekleyen coşkulu kalabalığın heyecanını doruğa çıkarmak için, sahneye biraz geç çıkması. Obama’nın bu özelliğinden şikayetçi olmayan kalabalık, Obama sahneye çıkar çıkmaz, ‘O-ba-ma’ diye koro halinde sevgilerini dile getiriyor.

Beyaz ve siyah genç kuşak arasında artık bir yıldız olarak görülen Obama’nın bu özelliklerinin kendisine seçim kazandırıp kazandırmayacağı henüz bilinmese de, Amerikalılar arasında Bush’un kendilerine kaybettirdiği umudu yeniden aşıladığı düşünülüyor.

(Mehmet Nedim Aslan – habervaktim)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.