Erdoğan'a küstah benzetme

Erdoğan'a küstah benzetme
İsrail’in eski Dışişleri görevlisi Levin, Erdoğan’ın İsrail’e karşı takındığı tavrı eleştirerek, Erdoğan’a Menderes benzetmesi yaptı. Bu benzetmeyle, “sonun ona benzer” demeye getirdi

İŞTE İSRAİL'İN TÜRKİYE'DEN YENİ TALEBİ-TIKLAYINIZ 

VETO EDERSEK, İSRAİL'İN 14 YILLIK RÜYASI SUYA DÜŞMÜŞ OLACAK-TIKLAYINIZ

Filistin’de katliam yapan ve Gazze halkının üstüne bomba yağdıran İsrailli eski bir yetkili, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı görülmemiş bir küstahlıkta tehdit etti.

İsrailliler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı, Adnan Menderes’e benzetti. İsrail Dışişleri Bakanlığı’nın Siyasi Araştırmalar eski Başkanı Aryeh Levin, “Başbakan Erdoğan, Menderes’in, İsrail ile ilişkiler konusundaki konseptini tekrarlıyor” yorumunu yaptı.

Aryeh Levin, Jerusalem Post gazetesince yayımlanan makalesinde Türk hükümetinin Ortadoğu politikalarını değerlendirirken Adnan Menderes’in bölgedeki Müslüman ülkeleriyle oluşturduğu ittifak ve İsrail’e yönelik politikasına gönderme yaptı. Bu çerçevede, Levin, Menderes’in gazeteci Erol Güney’e söylediği “Yumurta kırmadan omlet yapılamaz” yönündeki sözlerini hatırlattı.

 Türkiye’nin AB üyeliği ihtimalinin giderek azaldığı öne sürülen makalede, “Türkiye, ABD ve Avrupa (ve İsrail) ile güçlü siyasi, ekonomik ve savunma bağlarını sürdürüyor ama kendi başına yola çıkmaya karar verdi. Mevcut hükümet, güçlü ve kendine güveniyor. Laik geleneklerin korunması yönündeki son girişimleri konusunda ordu üzerindeki hakimiyeti, şimdi dönüşü olmayan noktayı geçtiği gibi” yorumu yapıldı. Makalede Türkiye’nin Ortadoğu konularına yeniden dahil olduğu bir dönemin yaşandığı belirtilirken, Türkiye ile Ermenistan arasında varılan mutabakat ise, “daha büyük bir uluslararası meşruluk kazanma” çabası olarak değerlendirildi. 



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.