Bak sen şu konuşana

Bak sen şu konuşana
Dünyacı ünlü piyanist Fazıl Say, bugüne kadar herhangi bir kesim, kişi veya kuruma hakaret etmeyi aklından bile getirmediğini belirtirken, "Beklentim; kişilerin veya kurumların beni yargılamadan önce biraz da olsa müziğime za

Yazdığı Twitter mesajı nedeniyle hakkında 1.5 yıl hapis istemiyle hazırlanan iddianame kabul edilen Say, ’Kamuoyuna açıklama’ başlıklı, açıklama yaptı. Müzik yaşamını bu ülkenin kültür, tarih ve ruhunu anlamaya çalışarak geçirdiğini belirten Fazıl Say, ’Kara Toprak’, ’Hezarfen Ney Konçertosu’, ’İstanbul Senfonisi’ gibi eserlerinin dünyanın dört bir yanındaki önemli konser salonlarında, birçok müzisyen ve orkestra tarafından seslendirilerek her kesimden insana ulaştığını hatırlattı. Say, şöyle devam etti:

"ÜLKEMLE KARŞI KARŞILA KALMIŞ DURUMDAYIM"
"Buna dayanarak; ’Anadolu kültürünün tanınmasında az çok benim de katkım var’ desem, herhalde yanlış bir şey söylemiş olmam. Ancak; son zamanlarda sözlerimi farklı yerlere çekenler yüzünden, en büyük ilham kaynağım olan ülkemle şu an karşı karşıya kalmış durumdayım. Birbirimize destek olmak varken, birçokları tarafından hakaretlere ve saldırılara maruz kalmak, bu zorlu süreci benim için daha da dayanılmaz hale getiriyor. Herhangi bir kesime, kişiye ya da kuruma hakaret etmek, aklımdan bile geçmedi, geçemez. Zaten bu bir sanatçının hassasiyetine ve yaklaşımına asla yakışmayacak bir durumdur. Ben düşünce ve ifade özgürlüğüne her zaman saygı duydum. Bu herkes için eşit bir haktır. Beklentim; kişilerin veya kurumların beni yargılamadan önce biraz da olsa müziğime zaman ayırıp, toplumumuzun değerleri üzerine aslında ne hissettiğimi anlamaya çalışmalarıdır."

"DAHA DA DAYANILMAZ HALE GETİRİYOR"
"Ancak; son zamanlarda sözlerimi farklı yerlere çekenler yüzünden, en büyük ilham kaynağım olan ülkemle şu an karşı karşıya kalmış durumdayım. Birbirimize destek olmak varken, birçokları tarafından hakaretlere ve saldırılara maruz kalmak, bu zorlu süreci benim için daha da dayanılmaz hale getiriyor"

"ASLA YAKIŞMAYACAK BİR DURUMDUR"
"Herhangi bir kesime, kişiye ya da kuruma hakaret etmek, aklımdan bile geçmedi, geçemez. Zaten bu bir sanatçının hassasiyetine ve yaklaşımına asla yakışmayacak bir durumdur. Ben düşünce ve ifade özgürlüğüne her zaman saygı duydum. Bu herkes için eşit bir haktır.

Beklentim; kişilerin veya kurumların beni yargılamadan önce biraz da olsa müziğime zaman ayırıp, toplumumuzun değerleri üzerine aslında ne hissettiğimi anlamaya çalışmalarıdır"


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.