Karahasanoğlu, Karakoç’u anlattı

Karahasanoğlu, Karakoç’u anlattı
Akit İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu, dün Hakkın rahmetine kavuşan ve bugün son yolculuğuna uğurlanan Türk şiirinin usta kalemlerinden Abdurrahim Karakoç’u, Habervaktim’e anlattı.

Karakoç’u son yolculuğunda yalnız bırakmayan Akit İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu, 12 yılı aşkın bir süredir Akit’te yazı yazan Karakoç’un sağlığında hep “Akit’ten başka bir gazete beni taşıyamaz” dediğini aktardı. 

Abdurrahim Karakoç’u “İslam’ı bir hayat nizamı olarak benimsemiş, yiğit bir mütefekkir” olarak tanımlayan Karahasanoğlu, “İslam’ın hayat nizamı olduğunu bildiği içindir ki şiirlerinde bebeklerin avucuna, esen yele, uçun kuşun kanadına, bütün bir hayata; İslam’ın hakim olması gerektiğini aktarıyordu” dedi.

“Yiğit bir mütefekkirdi, hiçbir baskıya boyun eğmeden bildiklerini eğip bükmeden yazmayı, söylemeyi başardı” diyen Mustafa Karahasanoğlu, Akit’teki yazılarından dolayı Karakoç hakkında yüzlerce dava açıldığını, mahkemelerde tevil yoluna kaçmadan cesurca görüşlerinin arkasında durduğunu kaydetti.

“AKİT’TEN BAŞKA BİR GAZETE BENİ TAŞIYAMAZ” DERDİ

Karahasanoğlu “ 12 yılı aşkın süre gazetemize yazı yazarken ne o görüşlerinden herhangi bir taviz verdi, ne de biz onun tek kelimesine müdahale ettik. Onun içindir ki ‘Akit’ten başka bir gazete beni taşıyamaz’ diyordu. Hizmetleri unutulamaz. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun” diye konuştu.




Habervaktim.com



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.