Siz ne bekliyordunuz?

Siz ne bekliyordunuz?
Hükümet’e yakın gazetelerde yazılar kaleme alan ve “muhafazakar yazar” kategorisinde bulunan kimi isimlerin, Taraf Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan’ın her yazıp çizdiğini kaile alarak, sitem üstüne

Ahmet Altan son olarak, opera, tiyatro, sinema, havaalanı, gar, liman gibi kültürel mekanlarla kamunun kullanımına açık sosyal alanlara ibadet yeri ve kreş açılmasıyla ilgili kanun taslağını eleştirmiş ve "operalara mescid yapma" kararının dini bir ihtiyaçtan kaynaklanmadığını savunmuştu. 

Star’dan Mehmet Ocaktan ve Ahmet Kekeç ile Yeni Şafak’tan Özlem Albayrak gibi isimler kaile aldıkları Altan’a, bu yazısından ötürü sitemlerini bildirdiler.

OCAKTAN’IN YAZISI

Ocaktan Star’ın bugünkü sayısında yayımlanan “Ahmet Altan için bir mahzuru yoksa Vivaldi dinleyeceğim!” başlıklı yazısında, “Eğer Ahmet Altan da, dindarları küçümseyen “laikçi” bir eda ile söylememiş olsaydı, hiçbir mahzuru yoktu. Ancak o, Verdi’den, Bizet’ten, Rossini’den, Puccini’den, Toscana’danMüslümanlar ne anlar havası içinde. İşte böyle olunca, durum değişir. Evet, Ahmet Altan soylu bir paşa torunu olabilir, genetik kodlarına binaen kendisi için bir “Babil Kulesi” de oluşturabilir. Ancak, dindarların estetik beğenisini küçümseyen tavrı tam bir komedidir” dedi.

ALBAYRAK’IN YAZISI

Yeni Şafak’tan Özlem Albayrak da, Altan’ın bu yazısı karşısındaki şaşkınlığını şu sözlerle ortaya koydu:

“Sözünü ettiğimiz kişi Ahmet Altan üstelik. Bildiğimiz kadarıyla demokrat kimlikli, bu memlekette sosyal, siyasal ve ekonomik mahiyetli 'kurtarılmış bölgeler' olmasına itiraz edegelmiş, yukarıdan aşağıya baskılanarak gerçekleştirilmeye çalışılan modernleşme projesine eleştiriler yöneltmiş, "imtiyazlı üst ve üstün sınıf ve geriye kalanlar" ayrımını yanlış bulmuş bir yazar, romancı Ahmet Altan...”

AHMET KEKEÇ’İN YAZISI

Ahmet Altan’ı kaile alarak, sitemlerini bildiren bir başka isim de Star’dan Ahmet Kekeç’ti. Ahmet Kekeç dün “Operayı sevmemen lazım salak dindar!” diye yazmıştı. Kekeç yazısında Ahmet Altan’dan “usta kalem” diye söz ediyordu: “Durum, Ahmet Altan’ın resmettiği (görmek istediği) gibi değil yani. Ne diyor usta kalem Ahmet Altan, ‘özrü kabahatinden büyük’ dedirtecek yazısında? Daha doğrusu demiyor da, ‘demeye çalışıyor...’ …”

HABERVAKTİM OLARAK SORUYORUZ

“Ateist olduğu” bilinen ve "Roman" adı altında kaleme aldığı pornografi yazılarıyla ile tanınan; ensest ilişkiyi onayladığını, hayvanlarla cinselliği normal karşıladığını, bütün kadınlarda bir fahişe eğilimi olması gerektiğini söyleyen; terör örgütü PKK’ya sempatisiyle dikkat çekerken, her fırsatta “devlet”e, “TSK”ya ve Hükümet’e çok ağır suçlamalarda bulunan; Almanya'da katıldığı konferansta yerden yere vurduğu milliyetçi-muhafazakar Türk erkekleri için "ahmaklar", “yaratıklar” ifadelerini kullanan biri olan Ahmet Altan’dan siz ne bekliyordunuz?

“AHMET ALTAN’IN AHLAKI”NI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN


“AHMET ALTAN GERÇEĞİ”Nİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Habervaktim.com






HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.