'Hedef mütedeyyin insanlar'

'Hedef mütedeyyin insanlar'
Vakit Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Mustafa Karahasanoğlu, Hüseyin Üzmez olayı ile ilgili olarak Kanal 1 televizyonunda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

KARAHASANOĞLU'NUN KONUŞMASINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Kanal 1 Televizyonu Ana Haber Spikeri Fatih Altaylı'nın Hüseyin Üzmez olayı ile ilgili sorularını cevaplandıran Vakit Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Mustafa Karahasanoğlu, bazı medya organlarının Üzmez üzerinden Vakit Gazetesi'ne ve mütedeyyin insanlara saldırdığını söyledi.


YANLIŞI SAVUNAMAYIZ AMA YARGISIZ İNFAZ DA YAPAMAYIZ
Karahasanoğlu, Vakit Gazetesi'nin Hüseyin Üzmez'le ilgili iddialara nasıl baktığı sorusuna, "Biz Elhamdülillah Müslümanız. Bizim ilkelerimizden bir tanesi Hazreti Peygamberimizin 'Öz Kızım Fatıma olsa da, kolunu keserim' düsturudur. Bu yüzden kim olursa olsun, yanlış yapıyorsa biz ona karşıyız. Ancak, henüz mahkeme karar vermemişken de yargısız infaz yapamayız. Fasıktan gelen bir haber için, öncelikle araştırmamız lazım. Bu bizim ilkemizdir. Herşeyden önce ortaya çıkmış somut bir bulgu yok. Bizim yayın kurulumuzun açıklamaları da var bugün konuyla ilgili. Böyle birşey yaşanmış olsa, bunu savunmamız mümkün değil. Kızın yaşının 14 ya da 25 olması hiç önemli değil. Bunu savunamayız. Biz yanlışları savunamayız. Henüz verilmiş bir karar yok, dolayısıyla yargısız infaz yapmaya hakkımız yok. Medyanın Hüseyin Üzmez'in sırtından Vakit gazetesini ve bunun üzerinden de dindarlara saldırması ise kabul edilemez" şeklinde cevap verdi.

MÜTEDEYYİN İNSANLARA SALDIRI KABUL EDİLEMEZ
Karahasanoğlu, Altaylı'nın "Oktay Ekşi ya da İlhan Selçuk'un benzer bir durumla yakalanmış olsaydı, bugün gösterdiğiniz itidalli tavrı gösterir miydiniz?" sorusuna ise şu cevabı verdi: Biz hiçbir şekilde Cumhuriyet gazetesi yazarı diye, gazeteyi öne çıkararak yazmadık. Sadece 'İlhan Selçuk'un ismi Ergenekon soruşturmasında çıktı' dedik. Bizim yayınlarımıza bakarsanız, biz bir kişi üzerinden bir kurumu veya bir camiayı hedef almayız. Bugün yapılan ise Hüseyin Üzmez üzerinden mütedeyyin insanlara bir saldırı var. Mütedeyyin insanların hedef alınması kabul edilemez."

SUÇU SABİT OLURSA, YOLLARIMIZI AYIRIRIZ
Altaylı'nın Hüseyin Üzmez'in suçu sabit olması halinde ne yapacaklarını sorması üzerine Karahasanoğlu, "Eğer suçu sabit olursa, bizimle yolları ayrılır. Şu zina yasasının çıkmaması için kıyamet koparan medya organları, bugün bu olay üzerinden mütedeyyin insanlara saldırıyorlar. Bir taraftan zinayı özel hayat diye tanıtıyorlar, diğer taraftan Hüseyin Üzmez üzerinden ahlakçılık yapıyorlar. Bizim yazdıklarımız ortada. Bizimle ilgili yazan Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'ın patronu pornoculuk yapmaktan sabıkalı. Adliyenin verdiği sabıka kaydı var. Sen böyle sabıkalı birinin yanında çalışıyorsun. Hüseyin Üzmez'in suçu sabit olmuş da biz onunla beraber mi olmuşuz. Bu yargısız infazlar fevkalade çirkin. Bir başka televizyonunun haber spikeri, otel odasında yaptığı şeylerden sonra, utanmadan başka televizyonlara transfer olabiliyor. Biz yargısız infaz yapmak istemiyoruz ama eğer Hüseyin Üzmez'in suçu sabit olursa, biz kendisiyle yollarımızı ayıracağız" şeklinde cevap verdi.

(habervaktim)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.