Eruygur'dan masonlara davet

Eruygur'dan masonlara davet
Atatürk silüetli kredi kartı çıkarmak için geçtiğimiz yıl özel bankalarla anlaşma yapan, ancak konunun duyurulmasıyla üyelerinden gelen yoğun tepkiler üzerine bu uygulamadan son anda vazgeçen Atatürkçü Düşünce Derneği, şimdi yeniden "gelir artırıcı" y

Bunun için tüzükte değişiklik yapma kararı alan dernek yönetimi, hazırladığı taslak tüzüğe, "Derneğin amacına ulaşmasında akçalı olanakları sağlamak için Vakıf kurabilir ya da kurulmuş vakıflara katılabilir" maddesini koydu. Bu madde, "derneğin mason ve lions kuruluşlarla işbirliğine gitme isteği" olarak değerlendirildi ve şube yönetimlerinden sert tepkiler geldi. Başkan Şener Eruygur ise dün yaptığı açıklamada, eleştirilere "Mali gücümüzü artırmaktan başka amacımız yok" diye cevap verdi.

Genel Başkanlığını eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Şener Eruygur'un yaptığı Atatürkçü Düşünce Derneği, tüzüğünde değişikliğe gidiyor. Yapılan değişiklikle, dernek ticari bir takım işleri yapabilecek, gelir artırıcı yöntemlere başvurabilecek ve bu kapsamda vakıf kurma hakkına da sahip olacak. Tüzük değişikliğinin bir nedeni olarak da derneğin bundan sonra uluslararası bağlantısı olan kuruluşlarla işbirliği yapmak, lions ve mason kuruluş mensuplarından da üye kabul etmek ve bu kuruluşlarla ortak projeler gerçekleştirmek gösteriliyor. Derneği geçmişte masonlar da üye olmuş, hatta bunlardan bazıları Genel Başkan Yardımcılığı gibi yönetici kadrolarda dahi bulunmuş, ancak dernek içinden yükselen tepkiler üzerinden masonlar daha geri planda kalmışlar, ya da kendilerini gizlemişlerdi.

GEÇEN YIL DA ATATÜRK SLÜETLİ KREDİ KARTI ÇIKACAKTI
Atatürk slüetli kredi kartı çıkarmak için geçtiğimiz yıl özel bankalarla anlaşma yapan, ancak konunun duyurulmasıyla üyelerinden gelen yoğun tepkiler üzerine bu uygulamadan son anda vazgeçen Atatürkçü Düşünce Derneği, şimdi yeniden "gelir artırıcı" yöntemlere başvurmaya hazırlanıyor. Bunun için tüzükte değişiklik yapma kararı alan dernek yönetimi, hazırladığı taslak tüzüğe, "Derneğin amacına ulaşmasında akçalı olanakları sağlamak için Vakıf kurabilir ya da kurulmuş vakıflara katılabilir" maddesini koydu. Emekli Orgeneral Şener Eruygur'un talimatıyla yeni tüzük taslağı bütün üyelere gönderildi ve ileride doğacak tepkilerin şimdiden ortaya çıkmasını istendi.

ERUYGUR: "MALİ GÜCÜMÜZÜ ARTIRMAKTAN BAŞKA AMACIMIZ YOK"
Tüzük değişikliği, Atatürkçü Düşünce Derneği'nin önümüzdeki ay yapılacak genel kurulunda gerçekleştirilecek. Derneğe mason ve lions kuruluşlar ile bazı uluslararası bağlantıları bulunan çevrelerden üye kabul edilmesi ve bu kuruluşlarla ortak hareket edilmesi için tüzükte değişiklik yapıldığı eleştirileri de geldi. ADD Genel Başkanı Şener Eruygur da, üyelere gönderilen taslak tüzükle ilgili gelen tepkiler üzerine dün bir açıklama yaptı. Eruygur, "Çalışmanın mevcut tüzüğün Türkçe ifade eksikliklerinin giderilmesi ve derneğin mali gücünün ve dayanışma duygularının (örgüt disiplininin) geliştirilmesi dışında bir amacı yoktur. Doğaldır ki karar sayın delegelerimizin oyları ile oluşacaktır. Çalışmada derneğin amacını değiştirmek ya da Atatürkçü düşünceye sahip olmayanlara üyelik yolunu açmak gibi savlar öne sürmek, gerçek dışı dayanaksız karalamalardır. Benim kişisel olarak derneğin mali gücünü arttırmak amacıyla üyelik aidatlarının makul bir düzeye çıkarılması ve GYK’ya dernek disiplinini korumaya yönelik net olarak tanımlanmış yetkiler verilmesi dışında bir değişiklik talebim yoktur" dedi.

"KAMU YARARINA DERNEK" AVANTAJI ERUYGUR'A KADAR KULLANILMADI
Atatürkçü Düşünce Derneği, 16.04.1993 günlü, 21554 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu'nun 28.03.1993 günlü, 93/4239 sayılı kararıyla Kamu Yararına Çalışan Dernekler kapsamına alındığı için çok rahat bir biçimde bağış kabul etme, gelir amaçlı organizasyonlar yapma gibi çeşitli ayrıcalıklardan yararlanma hakkına sahip bulunuyor. Ancak buna rağmen dernek, "Atatürkçü düşünce sistemini geliştirmeyi" başlıca amaç olarak benimsediği gerekçesiyle, bu tür ticari ilişkilere girmemeye gayret etmişti. ADD yönetimleri de bugüne kadar, "kamu yararına dernek" statüsünde olmalarına rağmen, elde ettikleri imtiyazları kullanmadıklarını ifade ederek, dernek üzedinde hiçbir şekilde şaibe oluşmasına izin verilmemesi gerektiğini vurguluyorlardı.

AVANTAJ KULLANIMI ÇANKAYA HİBELERİYLE BAŞLADI
Emekli Orgeneral Şener Eruygur'un ADD'nin başına geçmesinden sonra ise "kamu yararına dernek" olma avantajı ilk olarak kullanılmaya başlandı. Ahmet Necdet Sezer döneminde Cumhurbaşkanlığı bütçesinden alınan hibeler, dernekte inceleme yapan müfettişler tarafından ortaya çıkartıldı.

Geçen yıl da Atatürkçü Düşünce Derneği, Atatürk logolu kredi kartı çıkarma kararı aldı. Bu konuda bankalarla görüşmeler yapılırken, bu uygulamanın gerekçesi ise "derneğe maddi destek sağlanması" olarak açıklandı. Ancak pek çok dernek üyesi ve şube yöneticileri bu karara itiraz ettiler. ADD'nin kullandığı siyah beyaz Atatürk figürünün bir banka ile anlaşarak o bankanın kredi kartlarına basılacak olmasına derneğin bazı üyeleri, "kapitalizmin ve sömürünün her türüne karşı çıkan Atatürkçü Düşünce Sistemine aykırı olduğu" gerekçesiyle karşı çıktı. Konunun kamuoyuna duyurulması üzerine tepkiler artarken, bunun üzerine dernek yönetimi uygulamadan vazgeçti.

İLGİLİ HABERLER:

Masonlar Ergenekon'un neresinde? 
Masonlar kimden torpilli? 
Fransız masonlar Türk masonlardan ne istiyor? 
Bu da masonik cindy 
Hem mason hem Atatürkçü


(Fazıl Usta - habervaktim)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.