Şivan Perwer konserinde “Yaşasın Türkiye” sürprizi

Şivan Perwer konserinde “Yaşasın Türkiye” sürprizi
İngiltere’nin başkenti Londra’da Türk-Kürt Kültür Merkezi (Day-Mer)’in hafta sonunda organize ettiği açık hava festivalinde, Türkiye’den gelen Kardeş Türküler olarak bilinen Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu ile ünlü Kürt sanatç

Mehmet Nedim Aslan/Londra...

ŞİVAN PERWER'İN BU SÖZLERİ PKK'YI ÇILDIRTACAK-TIKLAYINIZ

FOTOĞRAFLARA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

FİLİSTİNLİ SANATÇI: YAŞASIN TÜRKİYE

Londra’nın kuzeyinde Türkiye’den göç etmiş vatandaşların yaşadığı Stoke Newington bölgesindeki Clissold Park’ta gerçekleşen ve bu yıl 19’uncusu düzenlenen festivale 1000’den fazla kişi katıldı. Festivalde Kardeş Türküler’in verdiği konserde, Filistin asıllı sanatçı Reem Kelani de Kardeş Türkülerle birlikte Arapça türküler seslendirdi. Kelani, türkülerini seslendirdikten sonra, “Ben Türkiye’yi çok seviyorum. Yaşasın Filistin, yaşasın Türkiye” sözleriyle festivale katılanları selamlayarak ayrıldı. 

ŞİVAN PERWER KONSERİ…
Kardeş Türküler’in konserinden sonra sahneye gelen ünlü Kürt sanatçı Şivan Perwer, büyük bir ilgi gördü. Katılımcıların talebi üzerine konserini uzatmak zorunda kalan Perwer, sahneden ayrıldıktan sonra da hayranlarıyla birlikte fotoğraf çektirdi. Kürtçe ve Türkçe türküler seslendiren Perwer, festivale katılanlara yaptığı konuşmadaki sözleri dikkat çekti. 

“FAŞİST DEVLET YAPISI GİDEREK KAYBOLUYOR”
Perwer, Türkiye’de Kürtlerin eskiden haklarını alamadığını ancak faşist devlet yapısının giderek kaybolduğunu belirterek, Kürtlerin hep kardeş kalmak istediğini ancak kabul görmediklerini öne sürdü. Kürtçe konuşan ve konuşmasını bazen İngilizce ve Türkçe devam ettiren Perwer, Türklerin de Kürtlerin de kendi kültürlerine yaşayarak kardeşçe yaşayabileceğini kaydetti. 

habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.