Ökkeş Şendiller, Maraş olayları, Alevi çalıştayı

Ökkeş Şendiller, Maraş olayları, Alevi çalıştayı

Türkiye demokratikleşiyor. Türkiye tarihi ile yüzleşiyor. Yakın tarihte devlet veya devlet adına vatandaşına zulmetme enstantaneleri bir bir ortaya çıkıyor.

Demokrasiyi isteyen, içselleştiren herkes birlikte yaşama iradesini ortaya koymak zorundadır.

Hükümetin,7 yıldır ne tür iç ve dış odaklı zorluklarla mücadele ettiğini biliyoruz. Türkiye’ ye ya yol üstünde bir bağ ya da çok güzel bir sevgili. Sevgilisi güzel olanın başı dertten kurtulmaz. Bu coğrafyada orta ölçekli devletler uzun ömürlü olamadı. Yıkılmamak, parçalanmamak için Ya Roma ya da Osmanlı olacaksınız.

Türkiye’nin yumuşak karınları olarak addedeceğiniz (nitelendireceğimiz)işsizlik ve istihdam sorunları, eğitimsizlik, gelir dağılımında ki adaletsizlik, Kürt (Kürtçülük) sorunu, Alevi (Alevicilik), Din-Devlet ilişkileri, askeri ve yargı sorunlarını v.b sayabiliriz.

Hükümet, Demokrasi ve barış projesini yürütürken diğer yandan da Alevi Çalıştayı ile de Alevilik ve Alevi vatandaşlarımızın sorunlarını masaya yatırdı.

Devlet Bakanı Faruk Çelik ve danışman Necdet Subaşı bugüne dek yaptıkları çalıştaylarla sorunları ve çözüm yollarının haritasını çıkardılar.

Sorunlar konuşularak, tartışılarak çözülür. Aksi çözümsüzlük yumağıdır.

Çalıştay son olarak her partiden ikişer milletvekilini özellikle de alevi kökenli olanları davet ettiği Çalıştayın Moderatörlüğü, BBP’nden Kahraman Maraş eski Milletvekili Ökkeş Şendiler, Sivas Eski Milletvekili Nevzat Yanmazı da şahsımın tavsiyesi üzerine davet etmişti.

Konuşmaya, tartışmaya ve hakikatlerin ortaya çıkmasına tahammül etmemiz gerekiyor.

Ökkeş Şendiller’in davetini duyan, kendilerini “alevi” diye adlandıran eski ve yeni milletvekilleri (Bayram Meral hariç ) istemezük naralarını gökyüzüne kadar yükselttiler. Neymiş efendim Ökkeş Şendiller K.Maraş olaylarının müsebbibi imiş! Siz yargıya inanmaz mısınız? Siz adalete güvenmez misiniz? Şayet sizce Ökkeş Şendiller Maraş olaylarının müsebbibi ise tam da fırsatı, elinizde ki bilgi ve belgelerle medya huzurunda Ökkeş Şendiller’i mahkûm eder, mahcup yapar, tüm Türkiye’ye Ökkeş Şendiller’i İfşa eder, sokağa çıkamaz hale getirirdiniz. Nerdeeee!

Ama tam tersi oldu. Şendiller diyor ki, “İçerisinden geçtiğimiz provokasyonlara ve istismarlara açık günlerde demokratik açılımlara darbe vurmamak için Çalıştaya katılmıyorum. Fakat diğer milletvekilleri tahammüllü ve sabırlı olup benim katılmama ses çıkarmasalardı, elimdeki bilgi ve belgelerle K.Maraş olaylarını Apocuların, Tikkocuların Ve bazı Gizli –açık Ermenicilik yapanların çıkarttıklarını ispat edecek alevi, Sünni kardeşliğine katkıda bulunacaktım.”

Ne güzel değil mi?

Gelin canlar bir olalım! İri olalım! Diri olalım!

Yaratılmışı severiz yaratandan ötürü. Sözlerini dillerine pelesenk eden Alevi milletvekillerinin bu olay karşısındaki tutum ve davranışları ile Sünni(Alevi-Sünni sıfatları İslam da yok) Ökkeş Şendiller’in söz ve davranışlarında ki farklılık kimin demokrat olduğunu gözler önüne seriyor.

Ökkeş Şendiller’e karşı linç kampanyası yeni değildir.

Ökkeş Şendiller 1980’den bugüne kadar tüm illegal sol örgütlerin, Ermeni Diasporasının hedefindeki; yerli, dürüst ve yiğit bir Müslüman Türk’tür. Demokrattır, insancıldır, sert görünümün altında esprili bir şair ve yazardır. Bağlamasıyla çok güzel alevi deyişleri çalar ve söyler.

Şendiller’in yapılan son saldırılardan biride; TRT 1’de Hakkı Öznur ve Zülfü Canpolat’ın danışmanlığını yaptığı Kağan Dal dal’ın yönetmenliğini üstlendiği “Şahların Labirent’i” adlı 13 bölümlük dizide yaptığı açıklamaya karşı had bilmezlerin itham, iftira ve tepkileriydi.

Çalıştayın siyaset ayağına katılacak olan alevi meşrepli milletvekillerinin Ökkeş Şendiller’e olan hazımsızlık ve tahammülsüzlükleri demokrat kimlikle, insani hassasiyetle, hoşgörü İklimi ilen de bağdaşmıyor.

Ökkeş Şendiller, K.Maraş olaylarını TRT 1 ‘e anlatırken; Kahraman Maraş olaylarının gerçek failininin Garbis Altınyan olduğunu belirtirken Hrant Dink’ in de bir zamanlar Garbis Altınyan’la birlikte (asker ve polis öldüren) TİKKO adlı illegal örgütün kurucusu olduğunu tarihe not düşmek babından dile getirmişti.

Vay sen misin hümanist, devrimci Hrant Dink’in cemaziyyelevvelini ortaya çıkaran, TİKKO ile özdeşleştirerek Türk halkı önünde küçük düşüren!(Hrant Dink’e yapılan menfur saldırıyı nefretle kınadığımı da belirtmeliyim)

Ökkeş Şendiller yerli biri olarak Türk milletinin birliği ve dirliği için mücadelesini her platformda demokrasi ve hukuk çerçevesinde sürdürürken;

Türk’ün; tarihinin, değerlerinin düşmanı olan adları şu, bu olan fakat 1915 artıklarının (gerçek kimliklerini saklayıp, şu veya bu adla ortada dolaşanlar) gizli koçbaşlıkları da devam etmekte olduğunu görüyoruz.

Bu kavga Türk’e KEFEN biçenlerle, İslam’a ve Anadolu’ya düşmanlık besleyenlerle Türk’ün İslam ülküsünü hâkim kılmak isteyenler arasında devam etmektedir.

Fakat galip OLACAK olan Türkiye, Türk milleti VE onun eskimez, PÖRSÜMEZ, solmaz yeni olan değerleridir.

Ökkeş Şendiller ve onun yoldaşlarının mücadelesi Türkiye içindir. İyi ki varsınız Alperenlerin yiğit adamı.

Siz karanlıklara ışığınızı tutmasaydınız, bugünlere ulaşamazdık.

Siz karanlıkların doğurduğu nurdan adamlarsınız.

Ökkeş Şendiller, alevi çalıştayına katılmamakla olgunluğun fena fid devlet ve fena fid millet olmanın en güzel örneğini sergilemiştir.

Ökkeş Şendiller’e ve fikirlerine karşı çıkarların ne kadar hoşgörülü ne kadar ne kadar samimi ne kadar demokrat oldukları ve KAÇ KIRATLIK ADAM oldukları da ortaya çıkmıştır.

Zifiri karanlıkta hırsızlık yapmayı meslek edinenler mehtabın aydınlığını asla sevmezler. Ökkeş Şendiller’e şöhret tazeletenler Ökkeş Şendiller’in hakikatleri bir kez daha dile getirmesine ve kamuoyu ile paylaşmasına da bilmeden vesile olmuşlardır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi