Rahim Er

Rahim Er

AB tedirgin

AB tedirgin

Avrupa Birliği, kendi IMF’sini kurma arayışında. Genişlemeden sorumlu komisyonun etkin ismi Olli Rhen, AB’nin kendi IMF’si denebilecek bir para mekanizması kurma fikrinde olduğu haberini teyit etti.
Sebep Yunanistan örneği, sebep Yunanistan’dan dolayı AB para dolaşımının IMF’nin nüfuz alanına girmesini engellemek. Yunanistan ekonomisi batmış gidiyor. Yakında bankalar yağmalanırsa kimse şaşmasın.
Başbakan Yorgo Papandreu, ABD’de borç peşinde. Burada Türkiye ile iki eski düşmanın nasıl dost olacaklarını göstereceklerini, Kıbrıs’ta anlaşmayı başbakan Tayyip Erdoğan’ın tesis edeceğini söylüyor. Türkiye ve Kıbrıs’a dair Washington’da kendine bir şeyler dendi ki bu açıklamayı yaptı. Böylece Obama idaresi, hakemin oyunu uzatması yüzünden Ermeni tarafının 91. dakika golünü telafi gibi bir düşüncesi muhakkak ki var. Fakat Ankara’nın arşivi mavi boncuk dolu.
AB’de patron devletlerin Yunanistan’ı aldıkları Türkiye’yi ise dışarıda bıraktıklarına dair pişmanlıklar şüphesiz ki bugün vicdanlarını kemiriyordur. Fakat itiraf etme samimiyetine sahip değiller.
Yunanistan, hiç beklenmedik bir anda battı.
Onu kurtarmaya çalışacak bir AB de batabilir mi?
Batmasa da iyi sarsılır. Onun için IMF’sini kurarak üye ülkeleri teftiş etmeyi düşünüyor. Yoksa elin IMF’si bunu yapacak.
Galiba AB için çanlar çalıyor.
Daha sırada Bulgaristan, Romanya, Baltık ülkeleri, Balkan ülkeleri şu-bu var.
Eski Demirperde’liler AB’yi çözebilir. Belki Sovyetleri batıran unsurlardan biri de onlardı.
Haydi sıra dışı bir soru:
-Büyük Orta Doğu Projesinin Balkan ayağı mı gündemde? İngiliz’in Adalarda, Trakya’da yaptığı hatalı çizim mi tashih ediliyor?
Bazen büyük olaylar, kedi patileriyle gelir.
Sovyet Rusya da öyle dağılmamış mıydı?
Bir gece ansızın.
AB geceyi uykusuz geçirmekte haklı.
Ağzımızdan yel alsın ama, birden çöken bir AB hüsranı.
O gün seyreyleyin tsunamiyi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Rahim Er Arşivi