Yener Dönmez

Yener Dönmez

Turkcell'e sorular

Turkcell'e sorular

Ergenekon’un “derin kulağı” Levent Ersöz’ün bir GSM şirketine “emekli Albay H.A. isimli bir köstebek yerleştirdiği, bu köstebek sayesinde istediği kişilerin telefonlarını dinlettiği, telefonları dinlenen kişiler arasında Başbakan Erdoğan ile eski Genelkurmay Başkanı Org. Hilmi Özkök'ün de bulunduğu” iddialarını hatırlıyorsunuz.
Kamuoyunu derinden sarsan dinleme skandalıyla ilgili Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTİK) bu GSM şirketinin bilgisine başvuruyor, kurum da cevabında “yasadışı dinlemeyi” doğrulayacak nitelikte bilgiler aktarıyor..
Bu konuda elimizde belgeler var.
Belgeler tasnif edildikçe kamuoyu da köstebeğin marifetlerini daha iyi görmüş olacak.
Sözkonusu GSM şirketi malum, Turkcell.
Turkcell’in BTİK’e gönderdiği o yazıda;
“Emekli Albay H.A. olarak nitelendirilen kişinin, kendi şirketlerinin personeli olan Sayın Hüseyin Atakan olabileceğini, Hüseyin Atakan'ın Emekli Albay olduğunu ve 25 Şubat 2003 tarihinden itibaren Turkcell'de Yasal İşler Bölümü’nde Bölüm Başkanı olarak çalıştığını” doğruladığını önceki yazımızda duyurmuştuk.
Buradan Turkcell yetkililerine seslenmek istiyorum;
-Mart 2009'dan bu yana devam eden tartışmalara son noktayı koyarak, Levent Ersöz'ün cep köstebeği Albay H. A.'nın şirketinizde çalıştığını ve illegal dinleme yapabilecek ve dinleme kayıtlarına erişebilecek bir konumda bulunduğunu itiraf etmiş olmuyor musunuz?
-Bu konuda bir açıklamanız olacak mı? Daha doğrusu “olmayacak mı”?
Meselenin özünü, kurumun Regülasyon Stratejileri Bölüm Başkanı Ramazan Tezcan ve Regülasyon Politikaları Müdürü A. Çiğdem Ayözger Önal’ın
benden daha iyi bildikleri kesin..
Açıklama bekliyorum Turkcell yetkililerinden.
BTİK’e de bir sorum var;
-Turkcell’in bu itirafları üzerine harekete geçmeniz gerekmiyor mu?
-Mevzuatınız, Turkcell’deki “köstebeğin” icraatlarının üzerine gitmenizi gerektirmiyor mu?
Öyle ki, Turkcell’in lisansının iptalinin bile gündeme gelebileceği ifade ediliyor.
Hem Turkcell ve hem de BTİK yetkililerinin en kısa sürede tüm teferruatıyla bizleri aydınlatacaklarını ümit ediyorum!
Neler oluyor orda?
Mesela tüm bu olup bitenlerden grubun patronu Mehmet Emin Karamehmet’in haberi var mı?
Daha önce Ergenekon davasının ikinci iddianamesinde, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz ve Kıvanç Değirmenci kod isimli SESAR Başkanı İsmail Yıldız arasındaki görüşmenin içeriğine ilişkin bölümde, çok çarpıcı bilgiler yer almıştı.
AK Parti'nin nasıl bölüneceğine dair görüş alışverişinde bulunan Ersöz ve Yıldız arasında 22 Kasım 2003 tarihinde gerçekleşen görüşmede, Ersöz'ün AK Parti'ye karşı medyanın nasıl kullanılacağı sorusuna Yıldız ilginç cevaplar veriyordu. İddianamede adı geçen SESAR Başkanı İsmail Yıldız, Ersöz'e Karamehmet Grubu'nun hükümete karşı kullanılmasının kolay olacağını söylüyordu.
Anlaşılan; mesleğimiz gereği karanlıkta bırakılmak istenen bu işe daha geniş çaplı bir projektör tutmamız gerekiyor. Araştırıp gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.
Bakalım Ergenekon’un kapsama alanına Turkcell de girecek mi?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yener Dönmez Arşivi