Cemal Nar

Cemal Nar

Çok Şükür

Çok Şükür

Biz Müslümanlar çok şükretmeliyiz. Hemen her vesileyle “elhamdu lillah” demeliyiz. Bizi ve kâinatı yoktan var eden ve her an koruyup gözeten biricik Yüce Yaratıcımıza her dem şükürde, övgüde, senada olmalıyız.

Referandumda açık farkla “evet” çıkması münasebetiyle Rabbimize yine hamd ediyoruz. Bu neticeyi millet olarak aylardır gözlüyorduk. Kimi korkarak, kimi umutla bekleyerek ve dileyerek.

Bu referandum yapılmasın diye derin güçler az uğraşmadılar. Az şehit vermedik bunun için. Karakol baskınları, son örneği Dörtyol’da görülen kaos denemeleri, suikast planları, toplu bombalama planları… Çok şeyleri de daha bizler bilemiyoruz.

Geçti şükür hem de hayırla…

Yeni değişiklik milletimize hayırlı olsun. Hakiki yasalara ulaşmada bir vesile olsun inşallah.

Bizi ancak İslam tatmin eder. O olmadıktan sonra iş bitmemiştir. Gerisi hep “Habeşistan’tanda Hicrette Yaşamak” örneğinde olduğu gibi işkenceden kurtularak geçici huzur ve emniyet aramaktır. Bu Anayasa değişikliği de buna bir araç, bir vesile olmaktır, o kadar.

Kimileri buna neden “hayır” dediler?

Anlaşılır gibi değil…

CHP yer yer “şunu yapın biz de evet diyelim” dedi. Demek aslında hayır diyecek bir şey yoktu. İş inada bindi.

Ya MHP?

Allah aşkına neden hayır diye kendini rezil etti?

Siyaset böyle bir şey ise bir kere daha soğuyor insan ondan…

Allah siyaset yapanları nefs-i emareden korusun ve çok güçlü irade vererek ahlaklarını âli eylesin. Birileri mecbur bu işi yapacak. Allah Teâlâ, hizmet için yapan erler ihsan etsin bizlere. Kendi çıkarları için çalışan, olmazsa ülkeyi yakanlardan korusun. Bizi de bu ikisi arasındaki farkı görebilenlerden eylesin. Âmin.

Oy verenler, partiyi bir din gibi görmemelidirler. Hiç kimseye de kayıtsız şartsız itaat etmemelidirler. Bizim kayıt ve şartımız dinimizdir.

Parti bir araçtır. İcabında değişir. Dine, imana, akla, mantığa ve iz’ana aykırı sözler ve icraatlar yaparsa, asla kabullenmemeli ve derhal terk edilmelidir. Allah Teâlâ’ya isyan olan yerde kullara itaat söz konusu olamaz. İstismar edilmemek için siyaset yapanlardan oy verenler daha bilinçli olmalıdırlar. Yoksa adamı bal gibi kullanırlar. Bu ihtimal her zaman vardır. Zira iktidar çok tatlıdır ve ayartabilir kimilerini. Unutmayalım, kimse masum değildir.

Günün komedisinin kahramanı Kılıçdaroğlu. Oy bile kullanamadı zavallı. Aylar önce basın yazmış, ama uyanmamışlar. Kendisi hala “Seçimden iki güm önce öğrendim” diyor. Ya yalan, ya müthiş bir körlük. Bizi bu kadar kızdırmıştı, sonunda güldürdü…

Halkımıza teşekkürler. Bir kere daha sağduyusunu gösterdi. Herkese mesaj verdi sağ olsun. Artık siyaset yapalar bunu anlamalıdırlar. Özellikle de MHP ve BDP. CHP’ye bir şey demiyoruz. O umutsuz vaka. Allah kökünü kurutsun ve kazısın inşallah…

Şimdi iş yep yeni bir anayasa yapmakta. Her gördüğümüz siyasetçiyi bu uğurda sıkıştırmalıyız. Buna söz vermeyen partiyi ciddiye alıp dinlememeliyiz bile. Hem yöntemini de, yani bu işi nasıl yapacaklarını dahi öğrenerek.

Yüzyıllık vesayet rejimi bitmeli artık. Bizi acılar ve yoksulluklar içinde kıvrandıran bu asker denetimli sistem bitmeli artık. Millet neye karar verirse saygı duyulacağı bir sistem hâkim olmalı artık. Neye iman edeceğimizi biz belirlemeliyiz artık. Kimse bize din, iman ve amentü dayatmamalı.

Ak Parti bu yolda bir şeyler yapıyor. Bunu inkar nankörlük olur. Allah Teâlâ’nın nankörleri sevmediğini biliyoruz. Bir fincan kahvenin kırk yıllık hatırı olurmuş. Eğer bir de özgürlükleri garanti altına alan bir anayasa yapabilirse, oylarını helal ettirebilir ve adını tarihe kaydettirebilir. İnşallah diyerek dua edelim. İyilik yapan herkese duacıyız biz.

Bir basamak daha çıktık merdivenden çok şükür ama daha çok basamak var unutmayalım düştüğümüz çukurdan çıkmak için.

Hadi hayırlısı…

www.cemalnar.com
www.ilimistan.com

Önceki ve Sonraki Yazılar
Cemal Nar Arşivi